Şube Başkanı Mustafa UĞUR imzalı Mart 2012 tarihinde Nevşehir İli Derinkuyu İlçesi Özlüce Köyünde bulunan tarihi ve tescilli İlkokul binasında ki özgün yapının mahvoluşuna ve mevcut durumuna Kültür ve Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü nezdinde  yapılan müdahale ve şikayet Nevşehir İli adına sonuç getirmiştir.

 

Konu hakkında basın açıklaması yayınlayan sendikanın yaptığı açıklama şu şekilde ;

 

 Bugün Posta ile Genel Müdürlükten şubemize gönderilen resmi yazıda söz konusu taşınmaz ve tescilli bina ile ilgili çalışmalarının başlatıldığını sonradan uygulanan müdahalenin tescilli binaya uygun olmadığını  ayrıca şikayetlerimiz ile ilgili de aslına uygun çalışma ve restorasyon işlerinin başlatıldığı belirtilmiştir.

 

 

Şubemize gönderilen yazıda Bölge Müdürü Mevlüt ÇOŞKUN imzası bulunurken, şikayetimiz tarihi olan zamana kadar  tescilli binayı kaderine terk eden kişi ve kişileri de kınadığımızı  belirtirken , Kültür Varlıklarımıza , Tabiat varlıklarımıza da tüm vatandaşlarımızın duyarlı olmalarını temenni ediyoruz.

 

Türk Eğitim-Sen Nevşehir şubesi olarak başta eğitim sorunları olmak üzere doğru bildiği yoldan ilerleyen şubemiz haberimize konu olan husus dahil her konu da müdahil olmaya devam edecektir.

 

Kaynak:www.nevtes.com