NEVŞEHİR(MHA) Türkiye genelinde geçtiğimiz yıl konfederasyon kuran muhtarlar özlük haklarının yeniden düzenlenmesini bekliyor.

Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı ve aynı zamanda İç Anadolu Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınışık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın muhtarların özlük haklarının düzenlenmesi konusunda verdiği sözün yerine getirilmesini beklediklerini söyledi.

Konfederasyon ve federasyonların son çalışmaları hakkında bilgiler de veren Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı ve İç Anadolu Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Altınışık, “Muhtarlar Konfederasyonumuzun olağan toplantılarını geçtiğimiz günlerde Adana ve Hatay illerinde yaptık. Bu toplantılara Büyükşehir belediye başkanlarımız, hatta muhalefet ve iktidar partili milletvekillerimizde katıldı toplantılarımıza. Kat ettiğimiz mesafeye bakıldığında son derece verimli bir süreç geçiriyoruz. İç Anadolu bölgesinde kurduğumuz federasyonumuzun genel başkan yardımcısıyım ben. 9 Federasyonumuz ile kurulan Muhtarlar Konfederasyonumuz ile birlikte muhtarlarımızın özlük hakları ile ilgili çalışmalara başladık. Makine Kimya Endüstrisinden muhtarlarımıza silah alımında % 50 ye varan bir indirim aldık. Muhtarlarımızın silah sahibi olması çok elzem bir ihtiyaç değil. Ama almak isteyenlere de bir kolaylık sağladık. Öte yandan bir otobüs şirketinden Tüm muhtarlarımız için %30 avaran indirim sağladık. Türkiye genelindeki 53 bin muhtar arkadaşımızın hava yolu ile yolculuklarında bir indirim sağlanması aşamasında görüşmelerimiz sürüyor. Bu konfederasyonumuz sayesinde eskiden bir muhatap bulamıyorduk. Ama şimdi karşımızda hükümet muhatabımız. Konfederasyon olarak İçişleri Bakanımız Muammer Güler, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel ile birlikte Başbakanımızı ziyaret ettik. Bu ziyaretimizde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Muhtarların özlük haklarının düzeltileceği sözünü verdi” diye konuştu.