Uluslararası Rabia Platformu öncülüğünde Mısır’daki askeri darbenin ardından yaşanan katliamı unutturmamak için ilan edilen “14 Ağustos Dünya Rabia Günü”nde Kapadokya’da hava balonları Rabia pankartlarıyla havalandı.

‘KATLİAM, DERİN YARALAR AÇTI’

Anatolian Balloons’un bağlı olduğu Uluer Grup Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uluer, Rabia Meydanı’nda darbeciler tarafından sivil halka karşı yapılan katliamın üzerinden bir yıl geçtiği ve yaşanılan acıların tüm İslam aleminin gönlünde derin yaralar açtığını söyledi.

‘SİSİ TANKLARLA BAŞA GEÇTİ’

Bu katliamı gerçekleştirenlerin başında bulunan Sisi’nın Mısır’a milleti tanklarla ezerek cumhurbaşkanı ilan edildiğini ifade eden Uluer, “Şehitlerimizin kanları ümmetin gençlerini besliyor şimdi. Dalga dalga ümmet rüzgarı esiyor her yandan. Zulmünüz arttıkça kuvvetleniyoruz” dedi.

‘DARBECİLERİN YARGILANMALI’

Organizasyona destek veren Milli İrade Platformu sözcüsü Mustafa Özdemir de darbelerin sona ermesi, direnişlerin başarıya ulaşması, darbecilerin yargılanması, insan hakları ihlallerinin sona ermesi için tüm dünyada olduğu gibi Nevşehir’de bugüne destek verdiklerini vurguladı.

SİZ DE SESİNİZİ YÜKSELTİN

Nevşehir’in Göreme beldesinden sabah 06.00’da İngilizce, Türkçe, ve Arapça “14 Ağustos Dünya Rabia Günü. Tüm mazlumlar için balonlarımızı yükseltiyoruz. Siz de sesinizi yükseltin” yazılı pankartların asılı olduğu balonlar, içindeki turistlerle birlikte havalandı. Pankartlarla Kapadokya semalarında gerçekleştirilen uçuşta balonda bulunan yabancı turistler Rabia işareti yaparak etkinliğe destek verirken, uçuş yaklaşık 1 saat sürdü.

Haber: Yeni Akit