Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Nevşehirli değerli hemşehrimiz Rasim Arı, mesajında, hoşgörü ve sevginin bayramlarda her koşulda egemen olması gerektiğini belirtti.

Bayramların bereket, umut ve özlemi içinde barındırdığını vurgulayan Rasim Arı, şunları kaydetti:
“Kulluğumuzun gereği olarak ifa ettiğimiz diğer ibadetlerde olduğu gibi, kurban ibadetinde de bizler için sayısız hikmet ve derin anlamlar vardır. İslamiyet, gerekli şartları taşıyan müminlerin bu ibadeti yerine getirmelerini istemekle yaratıcıya yakınlaşmak öngörülürken, sosyal yardımlaşma, fedakarlık gözetilmiş, fakirlerin, muhtaçların desteklenmesi tavsiye edilmiştir. Her ibadette olduğu gibi kurban ibadetinde de insanın Allah’a karşı sorumluluk bilinci ve yalnızca Allah’ın rızasını gözetmenin ne kadar büyük bir önem arz ettiği Kur’an-ı Kerim’de özellikle belirtilmiştir.

Bayramlar, sevinçlerin paylaşıldığı, kalplerin yumuşadığı, akraba ve komşuların, ayrıca ahirete göçen yakınlarımızın kabirlerinin ziyaret edildiği, yetimlerin sevindirildiği, misafirlerin ağırlandığı mutluluk, sevinç ve ibadet günleridir. Bu duygu ve düşüncelerle mübarek kurban bayramının başta Nevşehir'imize ülkemize ve tüm İslam Alemine huzur, barış ve hayırlar getirmesini temenni eder, selam ve saygılarımı sunarım.”