Termal Sağlık Turizm Derneği (TESTUD) ile Rusya Sağlık Turizm Derneği arasında yapılan işbirliği protokolü çerçevesinde Rus İşçilerin yıllık bir kere olan termal tatil haklarını, Türkiye’de kullanmasına yönelik anlaşma yapıldı.

Rusya’da düzenlenen 25. Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nın (MITT) oldukça verimli geçtiğini, yaptıkları girişimlerin meyvelerini şimdiden toplamaya başladıklarını ifade eden TESTUD Başkanı Yavuz Yılık, termal tesis ve saunanın Rus kültüründe çok önemli yeri olduğunu kaydetti.

Yavuz Yılık, ülkemizdeki alışkanlığın ötesinde genç Ruslar’ın da termal tesislere büyük ilgi duyduklarını, bu nedenle ülkemize gelen yabancı turistler arasında termallerimizi keşfedecek Ruslar’ın çok önemli pay alabileceklerini ifade etti.

Fuar sırasında ülkemiz açısından çok önemli bir fırsatın da kapısını araladıklarını anlatan Yılık, şöyle devam etti:

“Standımızı ziyaret eden Rusya Sağlık Turizm Derneği yetkilileri ile çok sıcak temaslar kurduk. Ülkemizdeki potansiyeli zaten bildiklerini ancak bu zamana kadar muhatap bulma noktasında sıkıntıları olduğunu aktardılar. Yapılan görüşmelerde ülkedeki demiryolları, doğalgaz ve petrol şirketlerinde çalışan işçilerin, yıllık bir kere termal tesis hakları olduğunu, ülke içi ve dışında kullanılan bu hakkı kendilerinin organize ettiğini bildirdiler. Fuarda ülkemizi temsil eden bazı turizm şirket yetkilileri ve yerel yöneticilerin de katıldığı yoğun bir çalışmanın ardından, söz konusu Rus işçilerin termal tatillerini Türkiye’de kullanmaları noktasında mutabık kaldık. Kısa süre içinde sonuç alınacak güzel bir anlaşma yapmanın mutluluğu içindeyiz.”