Göreme zem vadisinde iki Japon turiste yapılan saldırı ile ilgili bu sabah saatlerinde Ürgüp'te ki evinde gözaltına alınan Fatih U. (24) adındaki ikinci zanlının, sorgusunda, olayı kendisinin gerçekleştirdiğini ve saldırıda kullandığı bıçağı Avanos yakınlarında Kızılırmak'a attığını söylemesi üzerine nehirde arama başlatıldı. 

Olay Açıklığa kavuşuyor...
İlk olarak bisikletle vadi yürüyüşüne çıkan 22 yaşlarındaki saldırı sonucunda hayatını kaybeden japon turist Mai Kurihara ile aynı olayda ağır yaralı olarak kurtulan Hoshie Teramatsu  ya Zanlı F.U. olay günü aracıyla çarptığını ifade ettiği ve kaza sonrasında tartıştığı ve çıkardığı bıçak ile rastgele turistlere saldırdığını itiraf etti. Bıçakladığı turistlerden birine 50 UN 017 plakalı otomobilde tecavüz ettiğini de kabullenen F.U.'nun, olayda kullandığı bıçağı Kızılırmak nehrine attığı öğrenilirken, olayda ilk yakalanan M.V.D.'yi de polise ihbar ettiği ortaya çıktı.
Zanlı F.U. ile M.V.D.'nin kuzen oldukları ortaya çıkarken, cinayeti F.U.'nun işlediğinin kesinlik kazandığı bildirildi

Zanlının otomobil ve evinde yapılan aramada Japon turistlere ait para ve fotoğraf makinesini buldu. Zanlının turistlerden gaspettiği çantayı da Ortahisar yakınlarında yaktığı öğrenildi. Olayla ilgili olarak 3 gündür aranan 50 UN 017 plakalı kırmızı renkli otomobil Ürgüp'te polis tarafından durdurularak Fatih U. gözaltına alındı. Zanlı Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Zanlı burada yapılan sorgusunda olayı tüm yönleriyle ayrıntılı olarak anlattı. F.U'nun Gülşehir'de yapılmakta olan bir barajda iş makineleri tamir ve bakımı işiyle uğraştığı öğrenildi.

Konuyla ilgili olarak bugünki Milliyet Gazetesinde de olaya ilişkin şu iddialara yer verildi:

Japon turistler Mai Kuriharac ve Hoshie Teramatsu'nun geçen salı günü öğle saatlerinde Göreme Beldesi'nin Zemi Vadisi'nde bıçaklı saldırıya uğramasıyla ilgili soruşturmada önemli bir gelişme oldu. Mai Kuriharac’ın öldürülmesi, Hoshie Teramatsu'nın da yaralanması olayının faili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Mustafa Volkan D. suçlamaları kabul etmedi. Mustafa Volkan D. dün akşam saatlerinde çıkarıldığı Nevşehir Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi'nde sorgusunun ardından kuvvetli suç şüphesinin varlığı, delillerin, halen toplanmakta olması gerekçeleriyle tutuklandı.

Oğlunun suçsuz olduğunu söyleyen ve adliye önünde görüntü alan gazetecilere saldıran annesi Emine D. de "Çekmeyin, oğlum suçsuz. Niye çekiyorsunuz?" diye bağırdı.

SAVCILIK AÇIKLAMA YAPTI

Nevşehir Cumhuriyet Savcılığı da şüpheli Mustafa Volkan D.'nin tutuklanmasının ardından, Japon turist Mai Kuriharac'ın 'alet kullanılmak suretiyle öldürülerek cinsel saldırıya maruz bırakıldığını', yaralı Hosise Teramatsu'ya ise 'cinsel saldırıda bulunularak öldürmeye teşebbüs edildiği' açıklamasını yaptı.

Savcılığın yazılı açıklamasında, " Şüpheli M.V.D.'nin Sulh Ceza Mahkemesi'nde yapılan sorgusunun ardından kuvvetli suç şüphesinin varlığı, delillerin, halen toplanmakta olması, şüphelinin kaçma ve delilleri karartma konusunda mahkemede şüphe uyanması ve tutuklanmaya sevk edilen suçların ceza miktarları göz önünde bulundurularak tutuklanmasına karar verilmiştir" denildi.

ŞİMDİ DE 'ASIL FAİL' GÖZALTINDA

Japon turistlere saldırı olayının aydınlatıldığı sanılırken, şok bir gelişme yle 'asıl fail' olduğu iddiasıyla bir kişi daha gözaltına alındı.

Ürgüp çarşı merkezinde gece 50 UN 017 plakalı otomobiliyle gezen Fatih U.'yu şüpheli hareketleri nedeniyle polis takibe aldı. Evine girdiği sırada yakalanan Fatih U.'nun, Japon turistlere saldırı olayını kendisinin gerçekleştirdiğini söylediği ileri sürüldü. Polisler, Fatih U.'nun evinde yaptıkları aramada yanmış pasaport ve bazı delillere ulaştı.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülerek sorgulanan Fatih U.'nun ifadesinde, "Otomobille orada geziyordum. Bisikletle arabama çarptılar. Tartışmaya başladık. O sırada bıçak çektim ve rastgele salladım. Biri yere düştü, öldüğünü anlamadım. Kanı görünce kendimden geçtim. Birine otomobilde tecavüz ettim. Para ve değerli eşyalarını aldıktan sonra diğerlerini Ortahisar’da boş bir arazide yaktım. Olayla kullandığım bıçağı Kızılırmak'a attım" dediği öğrenildi.

Şüpheli Fatih U., sorgusunun tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek

Olayla ilgili son gelişmeler:
*-Nevşehir'in Göreme beldesinde bir Japon turistin öldürülmesi, diğerinin de yaralanması olayında, katil zanlısı F.U.'nun, yanında bulunan ve kuzeni olan M.V.D.'yi polise ihbar ettiği ortaya çıktı.

*-Aramasına devam edilen MOBESE kaydındaki kırmızı renkteki 50 UN 017 plakalı otomobil dün saat 23.00 sıralarında çarşı merkezinde görüntü. Polis otomobili takibe aldı. Sürücü 24 yaşındaki Fatih U.'nun geldiği evinde arama yapan polisler, Japon turistlere ait eşyayı bulunca şüpheli Japon turist kadınlara kendisinin saldırdığını söyledi. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusunda turistlere saldırı ve tecavüzü soğukkanlılıkla anlattığı öne sürülen şüpheli Fatih U., adliyeye sevk edildi. Şüpheli Fatih U.'nun bir baraj şantiyesinde iş makinelerinin tamir ve bakımı işince çalıştığı belirtildi.


*-Avukatı, Japon Turist Cinayeti Zanlısının Suçsuz Olduğunu İleri Sürdü.

*-Yaralı turist tarafından teşhis edilerek
Olayın  şüphelisi olarak dün tutuklanan Mustafa Volkan D.'nin avukatı Nazmiye Erdoğan, şok gelişme ile ilgili olarak "Çok acı verici bir olay, müvekkilime hemen suçlu yaftası yapıştırıldı. Talebimizi yapacağız. Gerçi savcılıkta şu aşamada serbest kalması yönünde bir talepte bulunabilir" dedi.

*-Bu arada şüpheli Fatih U.'nun evinde yapılan aramada Japon turistlere ait yanmış pasaport ve diğer eşyanın yanında fotoğraf makineleri de bulundu.

*-Bu sabah gözaltına alınan Şüpheli Fatih U., ifadesinde cinayette kullandığı bıçağı Kızılırmak Nehri'ne attığını söyledi. Bunun üzerine bir polis ekibi Avanos yakınlarında söylenen yere giderek nehirde bıçak aradı.

*-Japon turist cinayeti zanlısının görüntüsünü çekmek isteyen Japon gazetecinin ayağı yaşanan kargaşada polis otosunun altında kaldı.

*-Şüpheli F.U.'nun yapılan ilk sorgusunda suçunu itiraf ettiği öğrenilirken, olayda kullandığı otomobil de Nevşehir Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. Otomobilde Olay Yeri İnceleme ekipleri tarafından delil arama çalışmaları yapılırken, otomobil Emniyet Müdürlüğü'nün garajına çekildi.

*-Suç Aleti Dalgıçlar Tarafından Bulundu.Nevşehir'de, kadın Japon turistlere saldırdığı ortaya çıkan ve gözaltına alınan F.U.'nun ifadeleri doğrultusunda Kızılırmak'ta yapılan çalışmalarda olayda kullanıldığı ileri sürülen bıçak bulundu.
Şimdi tüm kamuoyu olayın failli yada faillerinin kim olduğu konusunda net bir bilgiye kavuşmayı arzu ediyor.Gelişmeler oldukça sizlerle paylaşacağız...