NEVŞEHİR(MHA) Geçtiğimiz günlerde belediye tüzel kişiliğini kaybetmesi kesinleşen, Gülşehir ilçesine bağlı mahalle olmayı da kabullenen Tuzköy, 2014 Mart ayında yapılacak olan seçimlerin ardından bugünkü kadar gündemde kalamayacak.

Belde olması itibariyle şu ana kadar kanserli bölgelerin ıslahı ve bu bölgelerde barınan belde halkının yeni yerleşim alanına taşınması konusunda gösterilen çabanın beldenin bir mahalle haline dönüşmesiyle birlikte ister istemez sekteye uğrayacağı gözleniyor.

Hürriyet, Cumhuriyet ve Yeni Mahallerinin bir bölümünde bulunan konutlardaki yapı taşlarının erionit isimli kanser yapıcı özellikleri taşıdığını ve bunun tozlaşma ve solunma ile vücuda alınması ile kanserli hücrelerin hareketliliğinin başladığını kaydeden Belediye Başkanı Ümit Balak, kanserin gözlemlendiği bu alanda ikamet eden vatandaşlar için 2007 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün çalışmaları ile hiçbir şekilde kanser riski taşımadığı bilimsel araştırmalarla da belirlenen Evrenin etekleri mevkiinde 245 yeni konutun yapıldığını söyledi.

Balak: "Uzmanların bilimsel yöndeki çalışmaları ile beldemizdeki kanserli konutların bitişiğinde bulunan konutların da ayrı sorunu barındırdığı ortaya çıktı. Bu alanlarda ikamet eden veya konutu bulunan toplam 142 vatandaşımızı belirledik. Evrenin Etekleri mevkisinde söz konusu vatandaşlarımız için de konut yapılması için milletvekillerimizin çabaları ve Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile yer seçimi protokolü ve bu yapılarla ilgili hak sahiplerinin belirlenmesi çalışmaları da sona erdi” diye konuştu.