NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Merkeze bağlı Uçhisar belediyesinin yeni yılda hayata geçirmeyi planladığı en önemli yatırımlardan biri Organik tarım projesi.

2015 yılı içerisinde Uçhisar kasabası sınırları içerisinde kalan Nevşehir E Tipi Kapalı cezaevi yakınlarındaki 100 dönümlük bir arazide organik tarım projesini hayata geçirmeyi istediklerini kaydeden Uçhisar belediye başkanı Ali Karaaslan, bu projenin yerel bir yönetim tarafından uygulanır hale getirilmesinin önemli bir çalışma olacağına inandıklarını kaydetti.

Bu proje için yeterli kaynak konusunda da çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Başkan Karaaslan, “Organik tarım projeleri son yıllarda daha büyük bir önem kazanmış durumda. Üreten ve ürettiğini en iyi koşullarda halka sunabilen bir belediyecilik anlayışı ile yürüttüğümüz çalışmalardan sadece biri olan Organik tarım projemizi 2015 yılında hayata geçirmeyi istiyoruz. Cezaevi yakınında belirlediğimiz 100 dönümlük bir arazide yapmayı planladığımız bu projenin önümüzdeki yıllarda daha da büyümesini bekliyoruz” diye konuştu.