Ürgüp Ülkü Ocağı Başkanı Oytun AKYOL yarışma hedef, koşul ve şartlarını açıkladığı konuşması şöyle:  

Peri Bacaları Diyarı konulu yarışmamız, Dünyanın eşsiz güzelliklerini ve tarihi dokusu, kültürel zenginliğiyle tüm bölgemizi yeni, ufuk üzere anlatımlarla ifade etmek amacındadır. Bölgemizle ilgili sahiplenme bilinci, sorumluluk duygusu ve farkındalık oluşturma temel hedefimizdir. Her alanda olduğu gibi zamanın tüketen baskısına karşı bilinç geliştirme düşüncesi hep önceliğimiz olmuştur.

 

Aynı zamanda geleceğimiz ve teminatımız olan gençlerimiz için yetenek, azim, bilgi ve birikim özelliğinin ön plana çıktığı bu tarz yarışmalar düzenlemek, bizim boynumuzun borcudur. Ufuk üzere, hayal dünyası geniş, nitelikli ve donanımlı gençlerimizin yetişmesi için Allah’ın izni ile elimizden geldiği kadar desteğimizi ve emeğimizi harcayacağız.

 

Gençlerimizi bu tarz faaliyetler içerisine dâhil etmek ve her konuda yeteneklerini keşfetmek için çeşitli etkinliklerimiz sürdürülecektir.

 

Ürgüp Ülkü Ocağı Başkanı Oytun AKYOL konuşmasının devamında; ‘’Bu yarışma’ya Nevşehir ili ve ilçelerinin yanı sıra Türkiye Genelinden büyük katılımın olması yönünde çalışmalarımız var. Ocağımız bünyesinde kurulan özel heyet ve çalışma gurubu konu ile ilgili akademisyenler desteğinde üst düzey şartları oluşturma yönünde ciddi hazırlıklar yaptılar.

Yarışmaya katılacak tüm eser sahiplerine şimdiden başarılar dilerken tanıtım ve işleyiş üzerine emeği olan tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum.

                                   

 

                           

Ülkü Ocakları Ürgüp Temsilciliğinden Yarışma

                                        PERİ BACALARI DİYARI

 

Ülkü Ocakları Ürgüp Temsilciliğimizce Peri Bacaları Diyarı konulu üç ayrı alanda yarışma düzenlemiş bulunuyoruz. Dünyanın ilgi odağı eşsiz güzelliklerimiz ve tüm insanlığı kuşatan kültür dokumuzu esas alan bu etkinliğimiz gençlerimizin sorumluluk ve farkındalık duygusunu daha da geliştirmek üzerinedir.

Yarışma konusu: “Peri Bacaları Diyarı” olarak seçilmiştir.

Bölgemizin tabiat güzellikleri, tarihi dokusu, kültürel zenginlikleri, örf ve adetleri, gizem merkezli özellikleri, insan yapımızdaki değerlerimiz esas olarak düşünülmüştür.

 Yarışma 3 ayrı alanda gerçekleştirilecektir.

1- Şiir

2- Sembol

3- Tek cümle ile Peribacaları Diyarı

     1- Şiir: Herhangi bir kısıtlama ve kalıp olmaksızın, istenilen ölçü ve boyutlarda olabilecektir.

     2- Sembol: Bölgemizi sembolize eden resim çalışması olarak düşünülmüştür. Türk üçgeni ve Peri Bacaları kullanımı zorunludur. İlave konu, anlatım ve resimler yine sembol içerisinde kullanılabilecektir. Bölgemizin tüm özelliklerinin ifade edilmesi dikkate değer önceliğimizdir. (Bknz. Türk Üçgeni)

     3- Tek Cümle İle Peri Bacalar Diyarı: Bölgemizin emsalsiz, gizemli yönü ile birlikte insanlığı kuşatan tarihi derinliği ve sıcak insan yapısının, değerlerimizin bir cümle ile ifade edilmesi esas alınmıştır.

 

Yarışma sonucu her üç alanda ödüller verilecektir.

Birincilere: Tablet bilgisayar

İkincilere: Çeyrek altın

Üçüncülere; Kalem ve kitap seti verilecektir.

Ayrıca özel teşvik ödülleri de olacaktır. Derece alanlara yine sponsor ödülleri olacaktır.

 

Yarışma 30.09.2013 – 15.11.2013 tarihleri arasındadır.

 

Yarışma şartnamesi:

1- Yarışmaya katılmak için yaş sınırı yoktur.

2- Yurt içi ve yurt dışından katılım şartlarına haiz herkes katılabilir.

3- Seçici Kurul Üyeleri ve birinci derecede yakınları yarışmaya katılamazlar.

4- Eserlerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve herhangi bir yerde yayınlanmamış olması gerekmektedir.

5- Yarışmacılar tek alanda katılabileceği gibi, her 3 alanda da katılabileceklerdir

6-  Eserlerin arkasına yarışmacıların isim, telefon numaraları, adresleri, doğum tarihi, mesleği veya durumu ve özgeçmişi açık olarak yazılacaktır. Bir adet fotoğraf olacaktır.

7- Tüm eserlerin her türlü kullanım hakkı Ülkü Ocakları Ürgüp Temsilciliğine aittir.

8- Yarışmada derece alan eserler; yazarın ismi belirtilerek kitap haline getirilebilir, tanıtım amaçlı olarak takvim, ajanda, ilan, afiş ve broşürlerde kullanılabilir.

9- Yarışmaya katılan eserler Ülkü Ocakları Vakfı’nca yayınlarda kullanılarak değerlendirildiğinde ayrıca telif ücreti ödenmeyecektir.

10- Şartnamede belirtilmeyen konularda Seçici Kurul kararı geçerlidir.

11- Başvurular Ürgüp Temsilciliğimize yapılabileceği gibi posta ve internet üzerinden de yapılabilecektir.

İnternet üzerinden yapılan başvurular, ‘’[email protected]’’ adresine gönderilecektir.

 

Bizzat yapılacak başvurular ve posta yolu için adres:

Sivritaş mahallesi, Halkbank üstü no:13 Ürgüp Ülkü Ocağı /Sosyal Faaliyetler Masası - ÜRGÜP-NEVŞEHİR

İrtibat Telefonu: 0535 825 60 96