Nevşehir'in en aktif derneklerinden Umuda Bir Adım Tüm Engelliler Derneği (UBAD) ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Engelsiz Üniversite Birimi engelliler haftası dolayısı ile 'Hayat Birlikte Güzel''isimli etkinliğe imza attılar. 

Sabah kahvaltısı ile başlayan yoğun katılımın olduğu etkinlik  Birim Başkanı  Doç.Dr.Zeliha Leblebici,Dernek Başkanı Hülya Belirir ve Üniversite Rektörü Prof.Dr. Filiz Kılıç'ın konuşmaları ile devam etti.Üniversite öğrencileri İle özel bireylerin kaynaşmasını hedefleyen etkinlikte Üniversite öğrencileri Türkü Dinletisi Sundular.

Ardından yine öğrenciler tarafından hazırlanan el yapımı oyuncaklar özel bireylerimize hediye edildi.Sevgi,saygı ve hoşgörünün hakim olduğu programda tüm katılımcılar mutluluklarını ifade ederek ayrıldılar.

FİB Haber Muhabirimize Konuşan Dernek Başkanı Hülya Belirir''Dernek olarak attığımız adımlara bir yenisini daha ekledik.Daha gidecek çok yolumuz ve yapacak çok işimiz var. Bizimle bu yolda birlikte yürümek isteyen herkesi derneğimize davet ediyoruz.Bugünkü programda emeği geçen başta Prof.Dr. Filiz Kılıç olmak üzere birim Başkanı Doç.Dr.Zeliha Leblebici,Öğretim Görevlisi Kamuran Özdil,tüm üniversite öğrencileri ,özel bireylerimiz aileleri ve kurum müdürlerine teşekkür.ederim''dedi