Nevşehir Meslek Yüksekokulu Kazakistan Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşiye; Üniversitemiz Genel Sekreter V. Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, AB Proje Koordinatörü Serkan Başar, Türk Amerikan Derneği Genel Müdürü Mutlu Öğütgen, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

 

Nevşehir Üniversitesi, Türk Amerikan Derneği ve Nevşehir Valiliği Avrupa Birliği Merkezi’nin davetlisi olarak Nevşehir’e gelen ünlü tiyatro sanatçısı Cengiz Küçükayvaz, komedinin toplumsal bir yanının olduğunu, kalabalık halinde izlendiğinde farklı, tek izlendiğinde daha farklı izlenimler yaratabildiğini ve insanı yaşamın gerginliğinden bir süre uzaklaştırdığını söyledi.  Oyunlarını komedi üzerine oluşturduğunu belirten Küçükayvaz,  sürekli televizyon önünde olmasına rağmen doğallığını koruyabildiğini vurguladı.

 

Öğrencilerin tiyatro ve oyunculuk ile ilgili sorularını da cevaplandıran ve bir tiyatro çalıştayı yapmak üzere Nevşehir Üniversitesine yeniden geleceğini söyleyen Küçükayvaz, katkılarından ötürü üniversite yetkililerine teşekkür etti.

 

Programın sonunda Üniversitemiz Genel Sekreter V. Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, ünlü sanatçı Cengiz Küçükayvaz’a günün anısına plaket verdi.