Ürgüp’te 2015 yılı Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Ürgüp Belediyesi tarafından hazırlanan kutlama programı renkli görüntülere sahne oldu.

Program ilk olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi mehteran takımının mehter marşları eşliğinde hükümet konağı önünden cumhuriyet meydanına kadar yapılan kortej yürüyüşü ile başladı. Cumhuriyet meydanındaki programda açılış konuşmasını yapan Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Etkinliklerde yer alan tüm misafirlere davetlerine icabet ederek katıldıkları için teşekkür etti. 

Yıldız, her yıl turizm haftasını kutlamalarındaki amacın farkındalık yaratarak, turizm anlayışının ve turizm yaklaşımının toplumda yaygınlaşmasını sağlamak, toplumumuzun bu konudaki duyarlılığının artmasına katkıda bulunmak olduğunu belirtti.

Başkan Fahri Yıldız’dan sonra KAPTİD Başkanı Yakup Dinler konuşma yaptı. Turizm haftasının ruhuna uygun olarak bu yıl ilk kez bir konuşmacı, konuşmasının tamamını meydanda bulunan yabancı misafirler için ingilizce olarak yaptı.

İlçe Kaymakamı Alper Balcı ise 6 ay önce geldiği Ürgüp’te bulunmaktan bu tip etkinliklere ev sahibi olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ise Turizm haftasının tüm Türkiye’de olduğu gibi Nevşehir ve Kapadokya Bölgesinde de Ürgüp’üyle Göreme’si ile Avanos’u ile büyük bir coşku ile kutlandığını ifade ederek etkinliklerde emeği olanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından mehter takımı gösterileri ile Ürgüp Anadolu Mesleki Teknik Lisesinin Halk oyunları ekibi gösterilerini sergiledi. Programın son konukları Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçıları Senem Gül ve Erkan Akay konseri ile tamamlandı. 

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen etkinliklere Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Ürgüp Kaymakamı Alper Balcı, Ürgüp Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Ortahisar Belediye Başkanı İsmail Genç, KAPTİD Başkanı Yakup Dinler, Nevşehir Kültür Turizm İl Müdürü Cengiz Ekici, MHP İlçe Başkanı Mustafa Öz, CHP İlçe Başkanı Bekir Demir, CHP’li Milletvekili Adayları, Hollanda’da Emniyet Müdürü olan Ortahisarlı Mahmut Kaptan,STK temsilcileri ile turizmciler ve vatandaşlar katıldı.