Derinkuyu Atatürk İlkokulunda Gazeteci Yazar Osman Aytekin öğrencilere yazarlık, kitap ve okuma üzerine söyleşide bulundu. Yazar Aytekin söyleşi sonrasında da Bahar Kokulu Ev isimli kitabını öğretmen ve öğrencilere imzaladı.

 ATATÜRK İLKOKULUNDA YAZARLIK KİTAP VE OKUMA ÜZERİNE SÖYLEŞİ

        Yazar Aytekin sınıfta öğrencilere hitap ederek, “Ben de sizin gibi Derinkuyuluyum, okudum ve yazdım.

Yazıyorum da… Bugüne kadar dokuz kitabım yayınlandı sizler de isterseniz birer yazar olabilirsiniz. Yazar olabilmek için çok ama çok okumak gerekir. Bazı Yazarlar bir kitap yazmak için yüz elli kitap okumak gerekir diyor.  Bir kitap yazmak için daha da çok kitap okumak lazım. Türkiye’de 7.250 kişiye bir kitap düşüyor. Bu feci bir durum! İnsan okumalıdır. Okumalı ve aydınlanmalıdır. Okudukça ancak cehalet yenilir. Bir de çok okumalıyız ki kelime dağarcığımız gelişsin ve daha iyi, farklı ve geniş düşünebilelim. Kelimeler zenginliğimizdir. Bunun için çok okumalıyız. Okumakla hem bilgi sahibi oluruz hem de bakış açımız değişir ve kültürlü hale geliriz” dedi. Yazar Aytekin ‘Bahar Kokulu Ev’ öykü kitabından da söz ederek, “Bu kitabımda iki uzun öykü yer alıyor. Öyküler rahat okunsun, okuyanları sıkmasın diye bölümlere ayırdım. Bu öykülerim okul, öğretmen, öğrenci ve aile çevresinde geçiyor. Bu kitapta sevgi, saygı gibi değerleri ve başarıya giden yolu anlattım” dedi.

      Öğrencilerin merakla sordukları sorular sonrasında Yazar Aytekin kitabını öğretmen ve öğrencilere imzaladı. Yazar Aytekin gösterdikler ilgi nedeniyle Atatürk İlkokulu Müdürü H.Emin Karataş, okul öğretmenleri ve öğrencilere teşekkür etti. Okul Müdürü H.Emin Karataş ve öğretmenler de Yazar Aytekin’in okuldaki kitap etkinliğinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.