Avrupa Birliği - Türkiye Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında gerçekleştirilen ‘’Seyirler’’ projesi çerçevesinde, 02 -  14 Aralık 2015 tarihleri arasında yapılan “Yer ve Gök Arasında, Köroğlu” oyunun Türkiye turnesi sona erdi.

CRT St. Blaise Tiyatro Araştırmaları ve Yaratım Merkezi’nin kurucusu Ali İhsan Kaleci’nin sahneye uyarlayıp yönettiği, Fransa ve Türkiye’den oyuncuların birarada Türkçe olarak oynadığı “Yer ve Gök Arasında, Köroğlu” tiyatro oyunu sırasıyla İstanbul, Ankara ve Nevşehir olmak üzere farklı şehirlerde seyirci ile buluştu. Oyun, büyük ilgi ve beğeniyle karşılandı. Pek çok gösterim sırasında “Yer ve Gök Arasında, Köroğlu” ekibi, oyunun içine gençleri ve çocukları dahil ederek, diyaloğun ve paylaşımın büyüsünü canlı bir deneyim ile izleyiciye yaşattı.

Turne programı kapsamında ayrıca kültürel ve sanatsal düzlemde diyaloğun geliştirilmesi ve ayrımcılığa karşı bir farkındalık oluşturulması amacıyla pek çok tematik buluşma ve söyleşi de gerçekleştirildi. Özellikle diyaloğa en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde daha da anlam kazanan bu buluşmalar katılımcılara fikirlerini paylaşma ve yeni deneyimler elde ederek farklı bakış açılarını keşfetme imkanı verdi. Tematik buluşmalara türküler, danslar ve tiyatro çalışmaları eşlik etti. Fransız müzisyenler türküler söyledi, Türk ilkokul öğrencileri Fransız arkadaşları için resimler çizdi. Balon ile binlerce yıldır farklı kültürlere ev sahipliği yapmış Kapadokya’da diyalog uçuşu gerçekleştirildi. 

İstanbul’da Haliç Üniversitesi Konservatuvarı ve Evrim Demirel Müzik Akademisi, Nevşehir’de Göreme Kültür ve Tabiat Varlıkları Derneği ve Butterfly Balloon, Ankara’da Sanat Üretim Topluluğu ve çeşitli eğitim kurumların ev sahipliği yaptığı turne programı kapsamında bir çok sanat ve eğitim kuruluşu ile yeni işbirliği ağları oluşturuldu. İlkokul öğrencilerinden, sanatçılara, üniversite öğrencileri ve akademisyenlerden kültürel temsilcilere kadar geniş yelpazede katılımcı ile biraraya gelindi.  “Yer ve Gök Arasında, Köroğlu” ekibi hazırlamakta olduğu film ile proje sonrasında da Fransa, Türkiye ve pek çok farklı ülkede seyirci ile buluşmaya devam edecek.


İletişim : [email protected]
http://seyirlerprojesi.com/
https://www.facebook.com/contemplationsproject?fref=ts

Seyirler Projesi Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortak finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu Programı çerçevesinde gerçekleştiriliyor. Program, Türkiye ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerden sivil toplum kuruluşlarının, ortak bir konu etrafında bir araya gelerek, toplumların birbirini tanımaları, karşılıklı bilgi alışverişi ve kalıcı diyalog kurmalarını sağlayan bir platform olarak geliştirildi. Programın teknik uygulamasından Avrupa Birliği Bakanlığı sorumlu. Merkezi Finans ve İhale Birimi ise Programın sözleşme makamı.