(YURTKUR) çalışanları, öğrencileri otobüs terminallerinde ve garlarda karşılayarak danışmanlık hizmeti verecektir."YURTKUR Tanıtım Günleri" kapsamında "Danışma Masaları" kurulacak.

 

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu

 

(YURTKUR) çalışanları, öğrencileri otobüs terminallerinde ve garlarda karşılayarak danışmanlık hizmeti verecektir.

 

YURTKUR'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, fakülte, yüksekokul ve yurtlara kayıt için gelen öğrencileri, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu hakkında bilgilendirmek ve yurtlara yönlendirmek amacıyla il merkezlerinde bulunan şehirlerarası otobüs terminallerinde ve garlarda 3-14 Eylül tarihleri arasında

 

"YURTKUR Tanıtım Günleri" kapsamında "Danışma Masaları" kurulacak.

 

Kurum çalışanlarından seçilen rehberler 3-14 Eylül tarihleri arasında haftasonları da dahil olmak üzere otobüs terminallerinde öğrencileri bekleyecekler.

 

YURTKUR Tanıtım Günleri kapsamında kurulacak Danışma Masaları uygulaması ile ailesinin bulunduğu şehirden ayrılarak, başka bir ilde öğrenime başlayacak olan gençlerin, geldikleri şehir, barınacakları yurt, burs, kredi hizmetleri ile ilgili izlenecek yol, imkanlar, hizmetler, ulaşım gibi doğru ve direk bilgiye ulaşmaları sağlanacak.

 

Öğrenci veya veli tarafından talep edildiği takdirde tanıtım yapılan il dışındaki diğer bölge ve yurt müdürlükleri hakkında da bilgi aktarılacak.