Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Semra ve Vefa Küçük Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik bölümü 4. sınıf öğrencileri tarafından Alaettin İlkokulu öğrencilerine temel ilk yardım bilgileri eğitimi verildi. 
Okulun tüm sınıflarının ve personelinin ilgiyle izlediği eğitimde özellikle okulda meydana gelebilecek ve ilk yardım gerektirecek kazalara karşı yapılacak ilk müdahaleler uygulamalı olarak gösterildi. 
Yaklaşık 2 saat süren eğitimde ilk yardım temel uygulamaları, olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği (solunum ve kalp durması), solunum yolu tıkanıklıklarında ilk yardım, ısı dengesi bozuklukları - yanıklar, donmalar ve sıcak çarpmasında ilk yardım, bilinç bozukluklarında ilk yardım, göze, kulağa ve burna yabancı cisim kaçmasında ilk yardım, zehirlenmelerde ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım, yaralanmalarda ilk yardım, kanamalarda ilk yardım, hasta-yaralının taşıma teknikleri başlıklarında görsel ve uygulama destekli anlatımlar öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.