Kilo verme, sigara bırakma, migren, gebelik bulantısı, kısırlık, depresyon, uyku bozukluğu, bel/boyun fıtığı, romatizma, cilt lekeleri, vertigo/baş dönmesi, saçdökülmesi gibi sorunlar için çeşitli tedavi hizmetleri uygulanmaktadır.

Sağlık Bakanlığı’nın Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları yönetmeliğiyle birlikte Hacamat yalnızca yetkilendirilmiş sertifikalara sahip uzman kişiler tarafından uygulanabilir. Merdivenaltı diye tabir edilen, steril olmayan ortamda sertifika ve gerekli eğitimleri almamış kişilerin bu uygulamaları yapması Sağlık Bakanlığı’nca yasaklanmıştır. Artık Nevşehir’de doktor güvencesiyle bu işlemi yaptırabilirsiniz.



Dr. Nuray Şentürk Kimdir?
Dr. Nuray Şentürk,
1981 Nevşehir doğumludur. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Tıp Doktoru diplomasını almıştır.

Sırasıyla Kaymaklı Sağlık Ocağı, Nevşehir Çocuk Hastalıkları Hastanesi, İl Sağlık Müdürlüğü Yataklı Tedavi Hizmetleri Şube Müdürlüğü, Tuzköy Aile Hekimliği, Derinkuyu Aile Hekimliği, Verem Savaş Dispanseri Hekimliği ve Avanos Aile Hekimliği'nde görev yaptı.

Kendisi de akupunktur tedavisi ile 23 kilo verdikten sonra bu konuya olan ilgisi daha da arttı. 2016 yılında Ankara Gazi Üniversitesi'nden Sağlık Bakanlığı onaylı akapunktur eğitimini tamamladı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nden Ozon, Hacamat, Mezoterapi eğitimlerini aldı. Nöral Terapi Derneği'nin düzenlediği Nöral Terapi 1. ve 2. basamak eğitimlerini aldı. Ayrıca Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Derneği'nden Obezite Tedavisi'nde Akupunktur ve Elektro Lipoliz Uygulamaları Eğitimi'ni ve Radyestezi, Bioenerji ve Beş Duyu Akupunktur eğitimlerini aldı. Evli ve 3 çocuk annesidir.

Akupunktur Tedavisi
Akupunktur, birçok hastalığın tedavisinde kullanılan,oldukça etkili, bilimsel bir tedavi yöntemidir. Çin’de yaklaşık 5.000 yıl önce Uygur Türkleri tarafından bulunmuştur. Acus (iğne), puncture (batırmak) sözcüklerinin birleşmesinden meydana gelmiş olup, batı dilinde akupunktur şeklinde kullanılır. İnsan vücudunun kendi kendini onarım gücü çok yüksektir. Vücudumuzda bu gücü harekete geçiren belli uyarı noktaları vardır ki, bunlara “akupunktur noktaları” denir. Bu noktalar uyarılarak vücudumuzdaki enerji dolaşımı normale döndürülür ve hastalık hali ortadan kaldırılır. Böylece organizma ilaç tedavisine gerek kalmadan, kendi olanaklarıyla hastalığın ortadan kalkmasını sağlar. Hastalığın belirtilerine değil, nedenine yönelik bir tedavi metodudur.

Kilo verme, menopozal şikayetler, baş ağrıları, sigara bırakma, çocuklarda idrar kaçırma, kas-eklem ve bel ağrıları, sebebi belli olmayan hipertansiyon, böbrek ağrısı, stres, panik atak ve depresyon gibi duygu durum bozuklukları, uykusuzluk, doğum ağrısının azaltılması, adet ağrıları, spastik kolon, sınav korkusu ve uçak korkusu için akupunktur tedavisi uygulanabilir.

Hacamat
Hacamat kısaca deri altında birikmiş, vücutta hastalıklara neden olan toksik kanın vakumlanarak dışarı alınması işlemidir. Hacamat, Rasulullah (S.A.V.) Efendimizin şiddetle tavsiye buyurduğu ve bizzat kendilerinin de uyguladığı sünnet olan çok önemli bir tedavi metodudur. Deri altında birikmiş olan kan, kan özelliğini yitirmiş koyu renkli pelte kıvamındadır ve bağışıklık sistemimizi olumsuz yönde etkileyerek birçok hastalığa kapı aralamaktadır. Hacamat ağrısız, acısız, yatak istirahatsiz, iş gücü kaybı olmadan tatbik olunan bir tedavi metodu olup, hastalıklardan korunmanın ve sağlıklı yaşamanın en kolay yoludur. Başta migren olmak üzere, yüksek tansiyon, bel ve boyun ağrıları, romatizma, fibromiyalji, unutkanlık, dikkat dağınıklığı, beyin damar tıkanıklığı, (MS) kalp damar tıkanıklığı, karaciğer yağlanması, böbrek rahatsızlıkları, adet düzensizlikleri, depresyon olmak üzere her türlü kanla alakalı rahatsızlıkların tedavisinde en mükemmel yardımcı tedavi yöntemidir. İlk defa hacamat yaptırmaya başlayanlar ara vermeden her ay 1 seans aralıkla 12 ay boyunca hacamat yaptırabilir.

Ozon Tedavisi
Günümüzde sağlıklı kalmak ve ihtiyarlamadan yaşlanmak modern insan için en önemli faktördür. Yaşam süresinin kaliteli bir şekilde uzaması daha dinç ve daha enerjik olmak için yapılması gereken destek tedavilerden biri de medikal ozon tedavisidir. Oldukça eski bir tedavi yönetimi olan ozon tedavisinin en önemli özelliği "alternatif tıp" olarak değil, tedavi etkilerinin bilimsel olarak kanıtlanmış etkisi yüksek bir tedavi yöntemi olmasıdır. Ozon, beyaz kan hücresi dediğimiz, enfeksiyonlara karşı savunma hücresi olarakta bilinen hücrelerin oluşumunu ve hücrelerin işlevlerini, fonksiyonlarını arttırır.

Vücudun dışarıdan alacağı her türlü enfeksiyona karşı sizi güçlendirir. Direncinizi arttırır. Bağışıklık sisteminin düşüklüğünden kaynaklı tüm hastalıkları iyileştirir. Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur. Dolaşımı destekler, dolaşım sistemi bozukluklarında kullanılır. Vücudun oksijen kapasitesini artırır, hücresel fonksiyonları destekler. Vücudun kendi kendini iyileştirme mekanizmalarına destek olur. Ozon en önemlisi, bakteri, virüs ve mantarları öldürür.

Soğuk Lipoliz:
Yağ hücrelerini belirli bir dereceye kadar, diğer dokulara zarar vermeden soğutarak vücuttan atılmasını sağlayan etkili bir zayıflama yöntemidir. Sadece 1 saatlik uygulamayla deri altındaki yağ hücrelerini hedef alarak eliminasyon noktasına kadar dondurur. Bu işlemde yalnızca yağ hücreleri donar, diğer dokular zarar görmez. Kristalize olan yağ hücreleri ise apoptoza uğrayarak doğal yollarla vücuttan uzaklaştırılır. Yaklaşık 3 ay içerisinde vücut ideal formuna ulaşır. Soğuk Lipoliz her bölgeye uygulanabilmekle birlikte daha ziyade bölgesel yağların bulunduğu; karın, gıdı, kalça, bel, bacak, sırt, kollarda uygulanabilir.

Uygulama sonrasında tek seansta %20 ile %40 oranında bir incelmeye sahip olursunuz. Her bölgede kullanılabilen soğuk lipolizin seans sayıları yağ oranına göre değişmektedir.

Dr. Nuray Şentürk Akupunktur
350 Evler Mahallesi Milli İrade Caddesi 52/1 (Doğanlar Kuruyemiş Üzeri) Nevşehir
İletişim: 0384 213 2555

Sosyal Medya:
facebook.com/Dr.NuraySenturkAkupunktur
instagram.com/dr.nuraysenturk