PRP TEDAVİSİ NEDİR?

Platelet-richplasma (Trombosit zengin plazma) kısaca prp; hasarlı dokulara enjekte edildiğinde vücuttaki iyileşmeyi teşvik eden, sağlıklı hücrelerin büyümesini hızlandıran bir uygulamadır. Plazma, kanın pıhtılaşmasına yardımcı olan özel "faktörler" veya proteinler içeren bir bileşendir. Ayrıca hücre büyümesini destekleyen proteinler de içermektedir. Araştırmacılar plazmayı kandan ayrıştırıp izole hale getirerek PRP'yi üretmişlerdir.

 

PRP TEDAVİSİ KULLANIM ALANLARI

Saç dökülmesi için : Saç büyümesini arttırmak ve saç dökülmesini önlemek için kafa derisine PRP enjekte edilmektedir. PRP enjeksiyonları, erkek tipi kellik olarak da bilinen androjenikalopesi tedavisinde de etkilidir.

 

Cilt sorunları: Cilt dokusunu iyileştirdiği ve elastikiyetini arttırdığı için PRP tedavisi yaşlanma karşıtı olarak, akne izlerinde ve gözaltı torbaları ile ilgili sorunlarda da uygulanmaktadır.

 

Tendon yaralanmaları: Tendonlar, kasları kemiğe bağlayan sert, kalın doku bantlarıdır. Genellikle yaralanmadan sonra iyileşmeleri yavaş olur. Kronik tendon sorunlarını tedavi etmek için prp kullanılmaktadır.

 

Akut yaralanmalar: Hamstring kas çekmesi veya diz burkulmaları gibi akut spor yaralanmalarını tedavi etmek için de PRP tedavisi kullanılmaktadır. Ayrıca bu tedavi yöntemi yırtılmış bir tendonu ya da bağları (ön çapraz bağ veya ACL gibi) onarmak için ameliyatlardan sonra da yapılmaktadır.

 

 AMELİYATSIZ BURUN KÜÇÜLTME NASIL YAPILIR?

 

Cerrahi olmayan burun estetiği, enjekte edilebilir dolgu maddelerinin, çoğunlukla Restylane ve Juvederm veya kalsiyum hidroksiapatit (Radiesse) gibi hiyalüronik asit türevlerinin invaziv cerrahi olmadan kişinin burnunu değiştirip şekillendirdiği bir tıbbi prosedürdür. Prosedür burun üzerindeki tıkalı alanları doldurur, burun ucun açısını değiştirir veya kemerli burunların görünümünü yumuşatır. işlemi ile burun boyutunda değişiklik yapılmadan şekil verilmektedir. İşlemin kalıcılık süresi ise 18-24 ay arasıdır.

 

 SOMON DNA TEDAVİSİ NEDİR?

 

Somon DNA uygulaması bir tür Mezolifting uygulamasıdır. "Saf Hyaluronik Asit" ve "Somon" sperminden türetilen DNA molekülü sayesinde hücre yenilenmesini sağlayarak cildin yenilenme ve gençleşme sürecini hızlandırır. Bu işlem için yaş sınırlaması yoktur. Somon DNA tedavisi iki aşamalı olarak uygulanır. Hyaluronik asit tedavisi ile ilk olarak cildin nem dengesini tekrar kazanması sağlanır. Sonra, gençleştirme sağlayan ikinci aşama başlatılır.