Tarama çalışmalarının ilki, 7 Mart 2013 tarihinde Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ ve ardından ilçe Kaymakamı Mustafa ELDİVAN ile yapıldı. Kronik Hastalıkların ve Risk Faktörlerinin Değerlendirilmesi ve İzlem Anketinde, Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ ve İlçe Kaymakamı Mustafa ELDİVAN ile samimi bir ortamda uzun süre sohbet edildi.

 

Belediye Başkanı Dr. Mustafa KÖRÜKCÜ ve ilçe Kaymakamı Mustafa ELDİVAN, on yıllık izlem süresi boyunca analiz raporları ile hem vatandaşlarımıza hem de sağlık alanındaki çalışmalara ışık tutacak önemli projeye destek verdiler.

 

Tamamen gönüllülük esasına dayalı olmak kaydıyla saha tarama çalışmaları; kişilerin tansiyon, şeker, kronik hastalıklar ve demografik verileri, saha ekibi Dr. Pelin AKMAN öncülüğündeki görevli ve hemşirelerden oluşan ekiplerin ev ziyaretleri yoluyla yapılacak.

 

Türk İç Hastalıkları ve Uzmanlık Derneği’nin Avanos’ta yürüteceği ileriye dönük izlem, çalışması ve saha taramaları ile kronik hastalıkların görülme sıklığı ve risk faktörlü kişilerin nüfusa oranı gibi veriler hane ziyaretleri ile belirlenecek.

 

Bölgemizde sık görülen kronik hastalıkların görülme sıklığı ile beslenme alışkanlıkları, fiziksel aktivite, alkol, sigara alışkanlığı gibi verilerin yanı sıra tansiyon, boy ve kilo değerleri görevli anketör ve hemşireler tarafından ölçülerek elektronik ortamda kayıt ediliyor. Hane ziyaretleri ile yapılacak tarama çalışması sonrasında analiz raporları elde edilecek. Bu çalışmadan elde edilecek sonuçların, ileriye dönük 1, 5 ve 10 yıllık analiz raporları ile hem vatandaşlarımıza hem de sağlık alanındaki çalışmalara ışık tutacak.

 

Ayrıca, Avanos'ta Kronik Hastalıkların ve Risk Faktörlerinin Taraması ve Değerlendirilmesine ilişkin anket çalışması yapılan kişilere “Bilgilendirilmiş Gönüllü Olur Formu” imzalanarak teslim edilecek.