10 Yataklı Hastane Avanos’a Yeter mi?

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’in nüfusu ile en büyük ilçesi Avanos’ta inşa edilecek olan Devlet Hastanesinin yatak kapasitesi daha şimdiden eleştirilere neden oluyor.

16 Ağustos 2013 Cuma günü İnşaatına başlanılan Avanos Devlet Hastanesi 3 bin 537 metre karelik arsa üzerine, Sağlık Bakanlığı tarafından ilçenin sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede hazırlatılan tip proje doğrultusunda, 10 yataklı yeni devlet hastanesi yapılarak 2014 yılı sonunda Avanos’a  hizmet vermeye başlayacak.

Tıpkı il merkezindeki Devlet Hastanesi gibi ileri de yatak kapasitesini artırma çalışmasına bile gerek duyulmadan hazırlanan Projenin daha kapsamlı yapılması, ileri de bu konunun bir sorun teşkil etmemesi ilçe sakinlerinin en büyük beklentisi.

Hatırlanacağı üzere il merkezinde yapılan devlet hastanesi yapımından çok geçmeden yatak kapasitesinin artırılması gereksinimini doğurmuştu. Halen 100 ek yatak kapasiteli yeni bir ek bina yapılması konusunda süreç devam ediyor. Aynı sorunun Avanos ilçesinde de önümüzdeki yıllarda baş gösterebileceği öngörülüyor.