NEVŞEHİR(MHA) Halk Sağlığı Müdürlüğünün 2014 yılı içerisinde stratejik Ortak olarak başvuruda bulunduğu Avrupa Birliği Erasmus+KA2 Projesi Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiş olup, proje kapsamında kurum yurt içi ve yurt dışı çalışmalar yapmaya ve proje kapsamında faaliyetlerde bulunmaya başladı.


Avrupa Birliğinin finanse ettiği No GDO isimli Tip 1 Diyabet ve Obeziteye yönelik faaliyet planlarını içeren Proje kapsamında Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın, Müdürlük proje koordinatörü Sezayi Kılıç, Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay’ın katılımıyla İngiltere’nin Londra şehrinde kurum ile stratejik ortak olan kurumlar ile Cetal Üniversitesi yetkililerinin organize ettiği bir dizi çalışma faaliyetleri İngiltere’de gerçekleştirildi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut Aydın, Avrupa Birliği Ülkelerinde çağın hastalığı olan Diyabet ve  Obeziteye yönelik stratejik ortaklarımız sayesinde karşılıklı ziyaretler ve çalışma faaliyetleri ile yerinde gözlemlenmekte ve bu sayede tecrübe edinilmektedir dedi. Dr. Mahmut Aydın, Obeziteye ve Tip1 Diyabete yönelik uzaktan bir eğitim modülü oluşturulacağı hakkında tüm halkımıza ve sağlık çalışanlarımıza müjde verdi.

Proje faaliyetleri kapsamında; İl genelinde geçen ay başlatılan İlköğretim okullarında öğrenim gören Tip1 Diyabetli öğrencilerin tespiti ve İlköğretim okullarında öğrenim gören öğrencilerimizin beden kitle endeksleri ile obezite haritasının çıkartılacağını belirten Dr. Mahmut Aydın Avrupa Birliği ülkelerinden edindikleri tecrübelerin il genelinde  yapılacak çalışmalarda kendileri için aydınlatıcı olduğunu belirtti. Halk Sağlığı Müdürü Aydın, bu proje kapsamında stratejik ortak oldukları Almanya ve İngiltere gibi Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanan sağlık politikalarından edindikleri tecrübeler sayesinde ülkemizi sağlık alanında daha ileri seviyelere taşımak istediklerini belirtti.