Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Çocukluk çağı yaralanmaları ile beraberinde gelen sakatlık ve ölümleri asgariye indirmek amacıyla, Çocuk Acil Tıp ve Yoğun Bakım Derneğinin desteğiyle ev kazaları ve olumsuz sonuçlarının önlenmesine yönelik Çocuk Güvenliğinin Sağlanması programını düzenlemeyi öngördü.
Programın okul öncesi dönemden başlayarak tüm çocukluk ve ergenlik süreçlerini içine alacak şekilde ve sadece ev kazalarının değil daha geniş ölçekte bu yaş gurubunu etkileyebilecek tüm kaza ve yaralanmaların önlenmesine yönelik stratejilerle yürütülmesi ilke olarak benimsendi.
Bu çalışmalar doğrultusunda TSM'lerle birlikte Aile Hekimleri Aile Sağlığı Personellerine yönelik hizmet içi eğitim ve halk eğitimlerini gerçekleştirebilmemiz için hazırlanan eğitim, 6 TSM Başkanı, 9 Ebe, 4 Hemşire, 1 Tıbbi Sekreter olmak üzere toplamda 20 Toplum Sağlığı Personeline, Müdürlük toplantı salonunda Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dt. Levent Soysaldı’nın destekleri ile Emine Yurtkulu ve Alev Malkoç tarafından sunuldu.