Atama ve Nakil Yönetmeliğinde yapılan değişiklikler ile ilgili bir açıklamada bulunan Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin,“ Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinde yapılan düzenlemelerle çalışanların tayin haklarına önemli ve hayati kısıtlamalar getirilmiştir. Bu kısıtlamalar getirilirken çerçeve yönetmeliğe uyuma dikkat edilmemiş, anayasa ile güvence altına alınan eğitim hakkı ve ailenin korunması gibi ilkeler yok sayılmıştır. “ dedi.
Çetin, “ Örneğin çerçeve yönetmelikte eşi özelde çalışanlar için tayin şartı 2 yıl içerisinde 360 gün sigorta şartı iken Sağlık Bakanlığı bu kriteri 4 yıl çalışma ve 720 gün sigortaya çıkarmıştır. Aday memurların tayin haklarının çok önemli bir kısmı ellerinden alınmıştır. Stratejik personel eş ve iş arasında tercihe zorlanmıştır.  Sağlıkla ilgili 2 yıllık okul kazanlara tanına tayin hakkı ortadan kaldırılmıştır. Bu durumda olup bugüne kadar tayinini yaptırmayan çalışanların eğitim hayatı sonlanmıştır. Kısacası yapılan değişikliler çalışanların aleyhine olmuştur” diye konuştu. 
Sağlık çalışanları fedakârca hizmet ederken Bakanlığın çalışanlara için yeni mağduriyetler ortaya çıkarmasını anlamakta zorluk çektiklerini belirten Çetin, söz konusu yönetmelik değişikliğinde çalışanların aleyhine olan tüm düzenlemeler için dava açılacağını belirtti. 
Atama ve Nakil Yönetmeliğinde Neler Değişti?
Diş tabibi ve Eczacı Stratejik personel Oldu. Yönetmelik değişikliğinde stratejik personel grubuna Diş Tabibi ve Eczacıda eklenmiştir.
İl İçi Atamalarda Usuller ve Esasları Bakanlık Belirleyecek Daha önceki yönetmelikte personelin il içi atama usul ve esaslarını bakanlık ve bağlı kuruluşların belirleyeceği düzenlenmişti. Yapılan değişiklikle bu usul ve esaslara sadece Bakanlık yönerge ile düzenleyecek
Yıllık Okuyanlara Eğitim Tayin hakkı Kaldırıldı. Söz konusu düzenlemede sağlık alanında 2 yıllık okul okuyanlara tanına eğiti m durumundan tayin hakkı kaldırıldı. Sadece sağlık alanında 4 yıllık örgün eğitim veren bir okul kazananlar eğitim durumu nedeniyle tayin olabilecekler.
İfade Netleştirildi. Yönetmeliğin 20 nci maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin ikinci cümlesinde bulunan “görev yeri' ibaresinden önce gelmek üzere “eşinin' ibaresi eklenerek ifade netleştirildi. 16 ncı maddenin ikinci fıkrası ile 19, 21 ve 24 üncü maddelerine göre atanan personelin eşinin görev yeri değişikliği talebinde D veya C hizmet grubu şartı aranmaz. Bu Yönetmeliğin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasına göre atanan personelin Eşinin görev yeri değişikliği talebinde eşinin atanma tarihinden itibaren bir yıl içerisinde D veya C hizmet grubu şartı aranmaz.'
Eşi Özelde Çalışanlara 4 yıl içinde 720 Gün Prim Şartı Yönetmelikte yapılan değişiklikle Başbakanlık çerçeve yönetmelikle belirlenen ve Bakanlığında uyulması yönünde bir genel yazı yayınladığı 2 yıl içinde 360 gün sigorta şartı 4 yıl içinde 720 gün prim şartı olarak değiştirildi.
Stratejik Personele İl İçinde de Kısıtlama Stratejik personel il içi atamada D ve C grubu esnetmesinden yararlanamayacak. Yine stratejik personel, eşi özel sektörde çalışıyor diye nakil isteyemeyecek.
Aday memurların tayin hakları kısıtlandı Yönetmelikte yapılan değişiklikle aday memurlar sadece Eş, çocuk, anne, baba veya kardeşlerinden birisinin er veya erbaş iken terör eylemleri etkisi ve sebebiyle şehit olması veya çalışamayacak derecede mâlûl ya da mâlûl olup da çalışabilir durumda olması ile bu durumdaki kamu görevlisi olması durumunda talep ettiği yere, Sağlık mazereti ve Can güvenliği mazereti ve olağanüstü durumlarda yer değişikliği hariç tayin talebinde bulunamayacaklar. Eğitim ve Aile birliği mazeretine bağlı yer değişikliği dolayısıyla tayin talebinde bulunamayacaklar.
Kurumlar arası geçiyle gelenler tayin istemek için 1 yıl çalışacaklar.