Türk Sağlık-Sen Nevşehir Şube Başkanı Turgay Çetin, görevi başında hayatlarını kaybedenlere de şehitlik statüsünün verilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Çetin, “Sağlık çalışanlarının görev yaparken ve göreve giderken geçirdikleri trafik kazalarında hayatlarını kaybettiği günler yaşıyoruz. Elazığ'ın Maden ilçesinde, Devlet Hastanesinin personelini taşıyan minibüs takla atması sonucu 2 hemşiremiz hayatını kaybetmiş ve 12 sağlık çalışanı yaralanmıştı. 4 gün önce ise Manisa’da göreve giderken geçirdiği trafik kazasında ATT Şükran Özalp hayatını kaybetti, 2 ATT ağır yaralandı. Aksaray 112 Acil Servisinde görev yapan üyemiz Nevzat EKE, meydana gelen trafik kazasında yaralılara müdahale sırasında otobüsün ambulansa arkadan çarpması sonucu görevi başında hayatını kaybetti.
Hayatını kaybeden görev şehidi sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet, iş arkadaşlarına, yakınlarına ve ailelerine baş sağlığı diliyorum. Yaşanan bu kazalar sağlık çalışanlarının ne kadar zor şartlar altında ve hayatlarını riske atarak hizmet sunmaya çalıştıklarını göstermektedir. Ortada böylesine bir fedakarlık varken görev başında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının resmi olarak  şehit statünün verilmemesi büyük bir eksikliktir. Devletin yürüttüğü tüm acil hizmetlerde görev alanlar içiresinde sadece sağlık çalışanlarının bu haktan mahrum bırakılması aynı zamanda bir haksızlıktır. Bu nedenlerden dolayı Sağlık Bakanlığı görevi başında hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının resmi olarak şehit statüsüne kavuşturulması için gerekli düzenlemeleri yapmalıdır” ifadelerinde bulundu.