NEVŞEHİR(MHA) İlimizdeki kalite çalışmalarının takibi, kurumlar arası koordinasyonun sağlanması, Kalite Yönetim Direktörlerinin (KYD) görüş ve önerilerinin alınması, değerlendirme süreci gibi konuların görüşüldüğü Kalite Yönetim Direktörleri toplantısı yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen toplantıya ilimizdeki kamu, özel tüm kurumların Kalite Yönetim Direktörleri ve Kalite Birim çalışanları da katıldı.

Toplantıda, KYD’lerin, kalite standartlarının ulusal kimlik kazandığı 2011 yılından bugüne kadarki süreçte kurumların kalite değerlendirme sonuçları, İndikatör Yönetimi, Güvenlik Raporlama Sistemi (GRS), İlaç Güvenliği, Güvenli Cerrahi Kontrol Listesi (GCKL) ve El Dezenfektanı kullanım oranı, Hastane Enfeksiyon Sürveyansı sonuçları,  Ulusal Kodlar, Laboratuar Süreçleri Performans Takibi, Hasta ve Çalışan Memnuniyet Oranları, Atıkların kaynağında ayrıştırılması, Kurumsal Örnek Uygulamalar ve Kalite Yönetimindeki sorunlar hakkında sunumları izlenip, görüş ve önerileri alındı.

Toplantı sonunda tüm kalite çalışanlarına çalışmalarından dolayı teşekkür eden Dr. Mehmet Kayacan, sorunlara yönelik çözüm noktasında her zaman desteklerinin olacağını belirtti.