KOZAKLI AİLE SAĞLIK MERKEZİNİN TEMELİ ATILDI

 

Kozaklı İlçesinde İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla yapılacak 6 hekimli Aile Sağlık Merkezi’nin temeli atıldı.

 

Kozaklı’da düzenlenen Aile Sağlık Merkezinin temel atma törenine Vali Mehmet CEYLAN, Kozaklı Kaymakamı Tolga TOĞAN, Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mahmut AYDIN, Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Atilla Oğuz BOYALI,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir TATAR, İl Emniyet Müdürü Mehmet YÜKSEL, Kozaklı Belediye Başkanı Erdoğan ÇELİK, Daire Müdürleri, sağlık Personeli ve vatandaşlar katıldı.

 

Saygı Duruşunu müteakip İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda, bir açılış konuşması yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY, “2003 yılında başladığımız Sağlıkta Dönüşüm programının 10.yılındayız. İlk günkü şevkimizi kaybetmeden hala ilk günkü heyecanımızla devam ediyoruz. Bu yaptığımız yatırımlar bunun bir göstergesi. Kozaklı İlçemizde daha önce 30 yıllık atıl bir yatırım olan Fizik Tedavi Hastanemiz vardı. Ama Valiliğimizin, Kozaklı Belediyemizin destekleri ile Hastanemiz şu anda çok iyi bir konuma geldi. Türkiye’de bir marka haline geldi.” Dedi.

 

Sağlıkta Dönüşümün en önemli ölçülerinden birisininde sadece sağlık hizmeti sunmak değil, kaliteli bir hizmet sunmak olduğunu belirten Ünlübay, “Bunu da Kozaklıda 2. Basamakta yakaladık. Bu başarıyı 1. Basamakta da yakalamak, daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak için böyle bir proje ile yola çıktık.” Diye konuştu.

 

Temeli atılacak olan Kozaklı Aile Sağlığı Merkezi’nin 1500 metrekare bir alan üzerine yapılan 6 hekimlik bir proje olduğunu belirten Ünlübay,  Yaklaşık maliyeti 600 bin TL civarında olan Kozaklı Aile Sağlığı Merkezi’nin yapımına destek veren başta Nevşehir Valiliği olmak üzere İl Özel İdaresine, Genel Sekreter ve ekibe teşekkür etti.

 

Törende daha sonra bir konuşma yapan Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, Sağlık alanında Ülkemizde büyük değişimler ve gelişimler kaydedildiğini belirterek, bunun neticesi olarak ta sağlık hizmeti sunumunda artık en üst noktaya gelme durumundayız diye konuştu.

 

Kozaklı İlçemizde Aile Hekimlerimizin daha iyi hizmet sunabilmesi için organize edilen bu yatırımla önemli bir hizmet sunulacağını ifade eden Vali Mehmet CEYLAN, “ Bu hizmet İnşallah en kısa sürede tamamlanarak hizmete girecek ve Kozaklıdaki vatandaşlarımız 1. Kademede kaliteli bir sağlık hizmetini alma imkânını elde edeceklerdir. “ dedi.

 

Vali Mehmet CEYLAN, emeği geçen herkese, özellikle İl Özel İdaresine, Sağlık Müdürlüğü’ne, Kozaklı Belediyesine ve Kozaklı Kaymakamlığına teşekkür etti.

 

Yapılan konuşmaların ardından butona basarak Aile Sağlığı Merkezi’nin temelini atan Vali Mehmet CEYLAN hayırlı olsun temennisinde bulundu.