Nevşehir'in Sümer mahallesinde 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Nevşehir AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ile Yücel Menekşe, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit,  İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay, TKDK İl Koordinatörü Muat Asiltürk, Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürü Okan Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Altınışık, Sağlık çalışanları, Sümer mahallesi sakinleri ile davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı ve eski Sümer Mahallesi Muhtarı Hüseyin Altınışık yaptığı konuşmasında; "Böyle bir merkezin Sümer mahallemize kazandırıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Altınışık, bu eseri mahallemize kazandırdıkları için, Başta Valimize, Değerli Milletvekillerimize, Sağlık İl Müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Açılışta konuşan Nevşehir İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay, sağlık alanında yapılan hizmetlerin hızla geliştiğini ve vatandaşların bu gelişimden çok memnun olduğunu ve daha fazla vatandaşın sağlık alanında hizmet almaları konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Nevşehir merkez 1 nolu Aile Sağlığı  Merkezinin ilimize kazandırılmasında, Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza ve Nevşehir Muhtarlar Derneği Başkanı ve eski Sümer Mahallesi Muhtarı Hüseyin Altınışık olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'da; "Nevşehir'de küçüklük yaşlarında ikamet ettiği ve seçmeni olduğu Sümer mahallesinde 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezinin açılıyor olmasından dolayı son derece mutluyum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şimdi yeni açılan Aile Sağlığı Merkezi Sümer mahallesi sakini vatandaşlarımıza hizmet verecek, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'de, "Nevşehir 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezimizin açılışını hazirunumuzla birlikte gerçekleştirdik‬. ‪“Sağlık reformlarıyla 17 yıldır milletimizin sağlıklı yarınları için çalışan AK kadrolar olarak çalışmaya devam edeceğiz. İlçelerimizin hizmetine verilecek ambulanslarımız da hayırlı olsun.” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe'de, sağlığın korunması ve bu konudaki Aile Sağlığı Merkezlerinin önemine dikkati çekti. Menekşe, konuşmasında “Sizlere, ihtiyacınız olan sağlık hizmetlerini ücretsiz ulaştıran Aile Sağlığı Merkezlerimiz, bizim ‘İnsan odaklı’, ‘insana yatırım yapan’ yönetim anlayışımızın en nitelikli örnekleri olarak şehrimizde yükselmeye devam ediyor” şeklinde konuştu.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ta yaptığı konuşmasında; "Açılışını yaptığımız Nevşehir 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin İlimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyor, katılımınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi. 

Türkiye'de sağlıkta önemli gelişmeler olduğunu dile getiren Vali Aktaş, sağlık hizmetlerinin halkın tamamını kapsadığını bildirdi. Her geçen gün sağlık hizmetlerinin daha iyiye gittiğini ve bunun çok önemli ve güzel bir gelişme olduğunu belirtti. 

Açılış sonrası protokol tarafından 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi’nin gezilmesinin ardından program sona erdi. 

Açılış sonrasında açıklamada bulunan AK Parti Nevşehir İl Başkanı M.Rauf Yanar; Sümer mahallesi 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezimizin açılışını hemşerilerimiz ile birlikte gerçekleştirerek,‬ ‪5 Ambulansımızı da ilçelerine hizmet için yola çıkardık. ‬Sevdamız Nevşehir için Durmak yok Yola Devam inşallah .." dedi.