6. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi 1-4 Mart 2016 tarihleri arasında yaklaşık 2.400 katılımcı ile Antalya ilinde gerçekleştirildi. Kongreye yurt içi ve yurt dışından yoğun ilgi gösterildi.

Kongreye Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü’nden Sağlık Müdürü Dr. Rahim ÜNLÜBAY, İzleme ve Değerlendirme Şube Müdürü Yeliz SAVCI, İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi (KKM) Başhekimliğinden Kalite Yönetim Direktörü Mustafa YÜCEL ve 112 Kalite Biriminden İsmail TAŞKIN ile Mehmet ERTURAN katıldı.

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü’nce kongrede “Nevşehir 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nin” kalite çalışmalarının sunulduğu bir stant açıldı. Stantta, Acil sağlık Hizmetlerine yönelik bilgilendirme yapılarak, ziyaretçilere 112 SKS (Sağlıkta Kalite Standartları)  Çalışmaları, Genel Uyum Rehberi ve Bölüm Uyum Rehberi Kitapçıkları ile tanıtıcı el broşürleri dağıtıldı, Nevşehir’de yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler paylaşıldı.

Ayrıca, Sağlık Müdürlüğünce hazırlatılan ve sunum salonlarında yayınlatılan “Kapadokya’nın Hayat Damarı 112 ve UMKE” isimli kısa tanıtım filmi de katılımcıların büyük beğenisini kazandı.