Nevşehir İbrahimpaşa Mahallesi'nde, hayırseverler tarafından yaptırılan Asım Ve Nimet Dirikoç aile sağlığı merkezi törenle açıldı.

Nevşehirli hayırseverlerimiz Fevzi Dirikoç, Mehmet Dirikoç, Atıf ve Neziha Bilgin tarafından İbrahim paşa mahallesine kazandırılan "Asım Ve Nimet Dirikoç Aile Sağlığı Merkezinin açılışına Vali İlhami Aktaş'ın yanı sıra AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk, Ebubekir Gizligder, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, Nevşehir İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, Nevşehir İl Sağlık Müdürü Dr. Rahim Ünlübay, Nevşehir TKDK İl Koordünatörü Murat Asiltürk, Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk, Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, Nevşehir Meteoroloji İstasyon Müdürü Adem Yalçın,  Nevşehir İl Göç İdaresi Müdürü Ömer Taşçı, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Nevşehir İl Genel Meclis Başkanı Süleyman ÖzgünSosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Erdin Polat, Eczacılar Odası başkanı Tansu Dörtkol, daire müdürleri, hayırseverler, Sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Merkezi ilimize kazandıran Nevşehirli Hayırseverlerimiz adına konuşan İş Adamı Sayın Atıf Bilgin, Böyle bir merkezi Nevşehir'e kazandırdıkları için mutlu olduklarını söyledi. Bilgin, bu tür hayırların devam etmesi temennisinde bulunarak, Valimize, Milletvekilelrimize, Sağlık İl Müdürümüze ve bu hayra vesile olan mahalle muhtarı Hallav Tuncay Orhan'a teşekkür etti. 

Açılışta konuşan Nevşehir İl Sağlık Müdürü Rahim Ünlübay, sağlık alanında yapılan hizmetlerin hızla geliştiğini ve vatandaşların bu gelişimden çok memnun olduğunu ve daha fazla vatandaşın sağlık alanında hizmet almaları konusunda çalışmalar yürüttüklerini belirterek, Asım Ve Nimet Dirikoç Aile Sağlığı Merkezinin yapımında başta Hayırseverlerimiz Dirikoç ve Bilgin Ailelerine, Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımız Hasan Ünver ve muhtarımız Hallav Tuncay Orhan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider'de, sağlığın korunması ve bu konudaki Aile Sağlığı Merkezlerinin önemine dikkati çekti. Gizligider, konuşmasında “Sizlere, ihtiyacınız olan sağlık hizmetlerini ücretsiz ulaştıran Aile Sağlığı Merkezlerimiz, bizim ‘İnsan odaklı’, ‘insana yatırım yapan’ yönetim anlayışımızın en nitelikli örnekleri olarak şehrimizde yükselmeye devam ediyor” şeklinde konuştu. Yıllar önce kolumu kırdığım mahalleme bugün Aile Sağlığı Merkezinin açılışını yapıyor olmanın derin mutluluğunu yaşıyorum. Ben bu vesile ile Başta Nevşehirli hayırseverlerimiz Fevzi Dirikoç, Mehmet Dirikoç,  Atıf ve Neziha Bilgin'e teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun. İnşallah diğer hayırseverlerimizede örnek olurlar" dedi. Gizligider konuşmasında yurt dışı proğramı nedeniyle şuan açılışa katılamayan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün de selamlarını iletti.

Vali İlhami Aktaş'ta Tören sonrası yaptığı açıklamasında Nevşehirli değerli hayırseverlerimiz Dirikoç ve Bilgin Aileleri tarafından şehrimize böyle bir merkezin kazandırılmasından gurur duyduğunu söyledi. Türkiye'de sağlıkta önemli gelişmeler olduğunu dile getiren Vali Aktaş, sağlık hizmetlerinin halkın tamamını kapsadığını bildirdi. Her geçen gün sağlık hizmetlerinin daha iyiye gittiğini ve bunun çok önemli ve güzel bir gelişme olduğunu belirtti. 

Vali Aktaş; “Bu eserin ortaya çıkmasını sağlayan ve maddi olarak desteklerini sunan Dirikoç ve Bilgin Ailelerine bir kez daha teşekkür ediyor, açılışını yaptığımız Asım ve Nimet Dirikoç Aile Sağlığı Merkezi’nin İlimize hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyor, hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Aktaş, tesisin yapımında emeği geçen hayırseverler Fevzi Dirikoç, Mehmet Dirikoç, Atıf ve Neziha Bilgin'e teşekkür ederek günün anısına plaketlerini takdim etti.

Daha sonra Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk'ün yaptığı duaların ardından Asım ve Nimet Dirikoç Aile Sağlığı Merkezi’nin açılış kurdelesi Vali İlhami Aktaş, Nevşehir AK Parti Milletvekilleri Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İl Müftüsü Yakup Öztürk ile Dirikoç ve Bilgin aileleri tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Açılış sonrası protokol tarafından Asım ve Nimet Dirikoç Aile Sağlığı Merkezi’nin gezilmesinin ardından program sona erdi.

Nevşehirli hayırseverlerimiz Fevzi Dirikoç, Mehmet Dirikoç, Atıf ve Neziha Bilgin tarafından yaptırılan Asım Ve Nimet Dirikoç aile sağlığı merkezi, Nevşehir'de yaklaşık 5 bin kişiye hizmet verecek.