Nevşehir Devlet Hastanesi 3. Basamak Yoğun Bakım Servisine 4 gün önce tansiyona bağlı CerabralHemoroji(Beyin Kanaması) sonucu tedavi altına alınan, vetüm müdahalelere rağmen tedaviye cevap vermeyerek beyin ölümü gerçekleşen Aksaray İncesu doğumlu 53 yaşındaki Emine Balkış’ın Ailesitüm organlarını bağış yapmaya karar vererek5 Kişiye umut ışığı oldu.
Nevşehir Devlet Hastanesi Organ ve Doku Nakli Koordinatörü Şenay Karakuş Taşkın, Emine Balkış’ın yakınları ile görüşüp organ bağışı yapılmasını önerdi. Aile bu öneriyi kabul edince organ bağış merkezi ile irtibata geçilerekuygun donürler bulundu.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinden gelen Transplantasyon ekiplerinin hızlı ve yoğun gayretleri ile Nevşehir Devlet Hastanesi AmeliyathanesindeBalkışın’ınKaraciğeri Nevşehirli hemşerimiz Hacettepe Üniversitesi Doku ve Organ Nakli Merkezi Karaciğer Nakil Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bülent Doğrul ve Uzman ekibi tarafından alındı. KaraciğerHacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine,Sağ Böbreği  Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine,  Sol Böbreği Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine,  Korneaları iki ayrı kişiye nakledilmek üzere Ankara Kornea Bankasınahızla bir şekilde Nevşehir’denKarayolu ile nakil bekleyen hastalara ulaştırılmak üzere Ankara’ya yola çıktı.
Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe ise, “Bu yıl ilk organ bağışımız oldu. Nevşehir’de 2016 yılı itibari ile,şu ana kadar 13 kişiden organ bağışı ile Türkiye’nin çeşitli illerindekiorgan bekleyen hastalara nakillerinin yapıldığını, Organ Nakli sürecinde zamanla yarışan, emeği geçen başta Organ ve Doku Koordinatörümüze, tüm Transplantasyon (Organ Nakli) ekibi olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu bağışlarla yeni hastalara umut ışığı yaşama ümidi olmuşlardır. Organ bağışı yapan Balkış ailesine de bir mesaj gönderen Çömçe, Bağışlarıyla organ nakil bekleyen 5kişiye yeniden yaşama umudu verdiği için teşekkür ediyor, yakınları ve ailesine başsağlığı diliyorum.” dedi.