Nevşehir İ Şevki Atasagun Devlet Hastanesine Endoskopi & Kolonoskopi Cihazı alındı Yemek borusu, mide, on iki parmak barsak hastalıklarının tanısı, anüs ve kalın barsak hastalıklarının tanısal işlemleri yapılmasında ve  mideye beslenme tüpü yerleştirilmesi  Endoskopi ünitesinde tanı, tedavi ve takip amacıyla rutin Üst Gastrointestinal Sistem Endoskopisi, Alt Gastrointestinal Sistem Endoskopisi işlemleri yapılmasında Hastanemiz Gastroentoloji  ve Genel Cerrahi Uzmanları tarafından kullanılmaktadır.

Gastroentoloji Uzmanı Uzm. Dr.  Özgür Ecemiş şunları söyledi : "Hastaya bu muayene, ağızdan küçük çaplı ucunda parlak ışığı olan, uzun ve bükülebilir bir tüpün yutturulması ile gerçekleştirilir. Tüpten aşağıya doğru bakarak herhangi bir hastalığın olup olmadığı araştırılır. Gerekli durumlarda laboratuvar analizleri için küçük doku örnekleri alınır.Bu da forsepsler yardımı ile ağrısız bir şekilde endoskopla yapılmaktadır. Bu sırada hastaya uygulanan bu işlem herhangi bir ağrıya sebep olmadığı  gibi nefes almayı da engellemez. Endoskopi sonrası hasta ertesi gün normal aktivitelerine geri dönebilmektedir." dedi.

 

Gastroentoloji  Polikliniğine müracaat eden hastalar, Uzm. Dr. Özgür Ecemiş, Uzm. Dr. Şule Toprak tarafından muayene edildikten sonra uygun görülen hastalar  Endoskopi Ünitesinde Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma günlerinde endoskopi ve kolonoskopi  işlemi yaptırabilmektedir.