Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Muhammet Çömçe, Genel Sekreterliğe bağlı bulunan tesislerin 2015 yılı değerlendirmesi ve 2016 yılı planlarını Nevşehir Devlet Hastanesi Konferans Salonu´nda Nevşehir deki çeşitli Ulusal, Yerel Gazete ve Ajans temsilcilerinin katıldığı basın toplantısında bir yılda yapılan hizmetleri slayt halinde interaktif sunum olarak anlattı. Toplantıya Genel Sekreterlik İdari Hizmetler Başkanı ve Mali Hizmetler Başkanı, Tüm Tesislerin Hastane Yöneticileri, Başhekimleri ve Müdürleri de katıldı.


Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı bulunan Nevşehir Devlet Hastanesi, Ürgüp Devlet Hastanesi, Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ve Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde 2015 yılının çok başarılı bir yıl geçirildiğini, 2016 yılı için de önemli planlamaları yaptıklarını anlattı.

Nevşehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı 2015 yılında Tesislerde yapılan hizmetler hakkında Genel Sekreter Çömçe şu bilgileri verdi. Nevşehir Devlet Hastanesine Ağrı Tedavisi Polikliniği, Kanser Teşhis(Onkoloji) Polikliniği, Çocuk Psikiyatri Polikliniği,Ametam Polikliniği´nin Alkol ve Uyuşturucu Madde bağımlılarını tedavi etmek amacı ile hizmete açıldığını, 1 BilgisayarlıDijital Röntgen Cihazı, 1 Seyyar Dijital Röntgen cihazı, 1 Dijital Bilgisayarlı Mamografi Cihazı, 13 Yataklı PalyatifBakım Merkezi, Kat Servisine yeni 32 Yataklı oda yapıldı, Kat Servis Odalarına 176 adet Motorlu Yatak alındı, Yoğun bakım hastaları için Continue (24 saat Kesintisiz Diyaliz) Cihazı, 9 Adet Yeni Diyaliz Cihazının alındığını kaydetti. Nevşehir Devlet Hastanesi’nde 2015 yılı içerisinde 1 milyon 50 bin poliklinik hizmetinin verildiği bildirildi. Bu polikliniklerden 147 bin 930'u Acil Servis Erişkin ve 64 bin 232’sini ise Acil Servis Çocuk Polikliniği 26 bin 902 Yatan Hasta, 2 bin 561 Yoğun Bakım Hasta hizmeti verildi. Kozaklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde 2015 yılı içerisinde Dahiliye Polikliniği açtıklarını,1 Elektrikli Motomed Cihazı ile Yetişkin ve Pediatrik hastalarınkullanımı için 2. Robotik Yürüme Cihazı alındığını kaydetti. Kozaklı FTR Hastanesinde 7 bin 159 dahiliye poliklinik muayenesi, 7 bin 534 Fizik Tedavi Poliklinik muayenesi, bin 111 yatan hasta, 26 bin 433 Acil Poliklinik Muayenesi, 57 bin 790 seans Fizik Tedavinin uygulandığını belirtti. Ürgüp Devlet Hastanesi´nde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Ünitesi de hizmete açıldı. Ürgüp Devlet Hastanesinde 52 bin 081 Acil poliklinik muayenesi, 46 bin 605 ayaktan poliklinik muayenesi, yaklaşık 9000 Diş Poliklinik muayenesi, bin 534 yatan hastaya hizmet verdik dedi. Nevşehir Ağız ve Diş Sağlığı MerkezineSterilizasyon Ünitesine son teknolojik Yıkama ve Dezenfeksiyon, Paketleme Cihazı ve Radyoloji Birimimizde Panaromik Röntgen Cihazı ve Digital Periapikal Fosfor Plak arayıcıyı alınarak hizmete sunulduğunu30 diş ünitininde, 130 bin 078 toplam Poliklinik muayenesi, 40 implant Uygulaması, 36 bin 301 dolgu hizmeti, 6 bin 135 Protez hizmeti, ile 14 hastaya da Genel anestezi altında tedavi yaptıklarını belirtti.

2015 yılı içerisinde envanterleri doğru bir şekilde oluşturması Tıbbi cihazların ve sarfmalzemeleri’nin daha iyi takibi sağlanması için barkod sistemine geçirildiğini bu şekilde faturalamanın sıkı bir takibinin sağlandığını belirtti. Klinik Mühendislik Hizmetlerinde Genel Sekreterlik olarak 82. sıradan 17. sıraya gelindiğini söyledi. Ocak ayı içerisinde alınacak Stok Sorgu Sistemi ve Otomasyonla takibin daha da kolay yapılacağını ve fatura kaçağının sıfıra ineceğini belirtti. İhale ve doğrudan teminde özellikle çalışmalarda ödeneklerinin planlı bir şekilde kullanıldığından dolayı Genel Sekreterlikler arasın da ilk 10 da yer aldığını vurguladı.

Basın toplantısının sonunda Genel Sekreter Çömçe 2016 yılı planlarından bazılarını ise şu şekilde açıkladı Nevşehir Devlet Hastanesi´ne 100 yataklı ek bina yapımı, Anjiyonun yerinin yapılması, Laboratuvar ile kan alma birimleri ve eczane depoları arasında tahlil numunesi, ilaç taşınması için Pnömatik Taşıma Sistemi kurulması, 3.Basamak yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Kurulması, Personel Çocukları için Kreş açılması, Genel Sekreterlik Yeni Hizmet Binası yapımı, Kozaklı FTR Hastanesine 70 yataklı VİP Servis kazandırılması, Yeni yapılan Ürgüp Devlet Hastanesinin hizmete açılması, Avanos, Derinkuyu, Kozaklıya2.basamak Diş Sağlığı hizmeti ve (Diş Protez ahil) Poliklinikler açılılması,Nevşehir Devlet Hastanesine FFA (Göz Anjiyosu) Açılması, Engelli hasta taşımak için 1 adet 4 kişilik Araç, 4 adet tek kişilik akülü araç alımı, Hastane dışına Büfe ve Kafeterya Yapımı, Kozaklı FTR Hastanesi için 16 Kesitli Bilgisayarlı Dijital Röntgen (CR) Cihazı alımının yapılacağını kaydetti.

Basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Çömçe "Katılımlarından dolayı tüm katılımcı basın temsilcilerine teşekkür etti. 2016 yılının öncelikle tüm milletimize huzur ve mutluluk getirmesini diler sağlıklı günler dilerim. dedi.