Hekimlik insanlığın varoluşu ile beraber ortaya çıkan en köklü ve en kutsal mesleklerden birisidir. İnsanı yaşatmayı ve acılarını hafifletmeyi ilke edinmiştir. Hekimler bu temel amaçları gerçekleştirmeye ant içmiş, bu uğurda sayısız fedakarlıklar yapmış, birçok zorluklar ve imkansızlıklar içerisinde insanlığa ve hastalarına kendini adamış müstesna insanlardır.
Mesleğimizi icra ederken türlü zorluklarla karşılaşmakla birlikte tıp fakültesini kazandığımız ilk günkü heyecanla görevimizin başında yolumuza devam ederken, bazen dünyaya gelmesine yardımcı olduğumuz bir bebeğin ağlama sesi ile bazen ağrısını dindirdiğimiz bir yaşlı hastamızın duası ile, bazen acil serviste müdahale edip hayata tutunmasına katkı sağladığımız bir kardeşimizin monitörde gördüğümüz kalp atımlarının yeniden başlamasıyla mutlu olabiliyoruz. Gece gündüz demeden, dil, din,ırk, mezhep ayrımı yapmadan, mesleğe başlarken ettiğimiz yeminin sonuna kadar arkasında olarak mesleğimizi icra etmekteyiz.
Tüm bu özverili çalışmalarımıza rağmen üzülerek ifade etmeliyiz ki; son yıllarda ülkemizde hekime ve sağlık çalışanlarına karşı önyargılı davranışlar ve hatta şiddet olayları ile sıkça karşılaşmaktayız. Görevimiz başındayken bazen hiç haketmediğimiz muameleler ile karşılaşsak da bizler bu kutsal mesleği layığı ile yapmakta kararlıyız. Zorluklara karşı uzmanı ile pratisyeni ile akademisyeni ile aile hekimi ile hep birlikte mücadele etmenin önemini bilmekteyiz.
Bu saygın, kutsal ve onurlu mesleği büyük fedakarlıklarla yerine getiren, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında büyük özveriyle çalışan başta hekimlerimiz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını içtenlikle kutlar, bu kutsal mesleğe verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, saygı ve sevgilerimizi sunarız…
                                                                                    Nevşehir Tabip Odası Yönetim Kurulu