Türk Eczacılar Birliği’nin geçtiğimiz aylarda çeşitli illerde eczane çalışanlarına yönelik şiddet olayı ile ilgili yardım talebine İçişleri Bakanlığı destek verdi.

Türk Eczacılar Birliği (TEB)’nin geçtiğimiz aylarda çeşitli illerde eczane çalışanlarına yönelik şiddet olayı ile ilgili yardım talebine İçişleri Bakanlığı destek verdi.

Geçtiğimiz günlerde TEB tarafından yapılan açıklamada, eczacıların özellikle nöbetlerde sözlü ve fiziksel şiddete maruz kaldığı belirtilerek, acil önlemler alınmaması halinde şiddetin boyutunun daha da artacağı, daha fazla şiddet vakası yaşanmaması için göstermelik çözümler değil, acil ve kalıcı önlemlerin alınması gerektiği ifade edilmişti.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü TEB’in talebini değerlendirerek,tüm İl Emniyet Müdürlüklerine gönderdiği yazı ile “Nöbetçi eczaneler çevresinde devriye hizmetinin arttırılması, nöbetçi eczaneler ile ilgili gelen ihbar ve şikâyetlere öncelik verilmesi, konunu hassasiyet gösterilerek önemle takip edilmesini” istedi.

Haber: (c) 
NEVŞEHİRMEDYA