Bunun bir örneği de Nevşehir Özel Versa Hastanesinde yaşandı. Boyun fıtığı rahatsızlığı olan Kamile Tatlı isimli hasta Versa Hastanesinde Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı  Op. Dr. Mehmet Savran tarafından ameliyat edildiği günün akşamında taburcu edildi.
         Konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Op. Dr. Mehmet Savran şunları söyledi; ‘’Bilindiği üzere boyun fıtığı hastalığı kendisini boyun ve kol ağrısıyla gösteren, oldukça rahatsızlık verici ayrıca tedavi edilmediği takdirde kollarda kuvvet kaybıyla sonuçlanabilecek bir hastalıktır. Her boyun fıtığı ameliyat gerektirmez, fakat ameliyat gereken durumlarda da ameliyatın yapılmaması veya geciktirilmesi hastalar açısından ciddi sıkıntılara yol açabilir. Bu durum bel fıtığı hastalığında da geçerlidir. Ameliyat gereken hastaların başka yöntemlere başvurması zaman kaybına neden olduğu gibi geri döndürülmesi zor zararlara da yol açabilir. Gelişen operasyon teknikleri (mikrocerrahi yöntemi) ve anestezi uygulamaları sayesinde başarılı şekilde ameliyat edilen hastalar, kısa sürede sağlıklarına kavuşarak normal hayatlarına geri dönebilirler. Burada önemli olan operasyonun gerçekten gerekli olduğu durumlarda yapılmasıdır. Bunun tespiti de ancak bu işin uzmanları tarafından yapılabilir. Biz de operasyon gerektiğine karar verdiğimiz Kamile Tatlı isimli hastamızı, boyun fıtığı nedeniyle ameliyat ettiğimiz günün akşamında taburcu ederek, bu tür ameliyatlarla ilgili korkuların ne kadar yersiz olduğunu göstermiş olduk. Bunu gerçekleştirmemizde büyük katkısı olan Anestezi Uzmanımız Dr. Kemal Yazar Bey ve ekibine, ayrıca hastanemiz yönetimi ve çalışanlarına da teşekkür ederim.’’

           Boyun fıtığı nedeniyle ameliyat edildiği günün akşamında taburcu olan ve geceyi evinde geçiren Kamile Hanım ise; ‘’ Yaklaşık 6 aydır çektiğim şiddetli boyun ve kol ağrısından hemen ameliyat sonrası kurtuldum. Ağrının ameliyat sonrası uyanır uyanmaz geçmiş olduğunu görmem beni çok mutlu etti. Doktoruma kendimi çok iyi hissettiğimi söyleyince akşam taburcu olabileceğimi söyledi. Ameliyat öncesi endişelerimin ne kadar yersiz olduğunu anladım. Doktoruma ve Versa Hastanesi çalışanlarına çok teşekkür ederim’’ dedi.