Sağlıkta Ekonomik Çıkmaz Sürüyor

NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir’de kamu hastaneleri birliğinin kurulmasından ve sağlık kuruluşlarının yeniden yapılandırmaya alınmasından bu yana ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

Edinilen bilgiye göre, sağlık çalışanlarının maaşlarını günü gününe alamamasından tutunda, sağlık yatırımlarının düzenli bir şekilde yürütülememesine ve sağlık kuruluşlarına alınması planlanan araç gereçlerin zamanında alınamamasına dek birçok sorun halen gündemde.

Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de bilindiği üzere Sağlık Kuruluşları Sağlık İl Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak üçe ayrıldı. Yaşanan bu yapılandırma sürecinin ardından da ekonomik açıdan ciddi sıkıntılar yaşanmaya başlandı.

Daha geçtiğimiz ay Nevşehir Devlet Hastanesinde görev yapan sağlık memurları ve çalışanları maaşlarını birkaç gün geç almak durumunda kaldı. Geçtiğimiz aylarda da zaman zaman rastlanan bu durum Memur isen maaşını ayın 15 inde alırsın fikrini adeta yıkmış durumda.

Öte yandan Şirket marifetiyle hastane de çalıştırılan sağlık çalışanlarının da maaşlarını alabilmekte büyük güçlükler çektiği biliniyor.

Durum sadece sağlık çalışanlarının maaşlarını zamanında alamamaları ile ibaret değil. Zira; Kamu Hastaneleri birliğince sağlık kuruluşlarına alınması planlanan araç gereç alımı da ödeneklerde yaşanan sıkıntılar nedeniyle zamanında alınamadığı belirtiliyor. Sağlık yatırımları da bu olumsuz durumdan haliyle nasibini alıyor.

Yaşanan bu olumsuz sürecin ne zaman, kimlerin müdahalesiyle son bulacağı da şimdilik belli değil.