Günümüz modern yüzyıl dünyasında insanların çok ciddi sağlık sorunları ile karşı karşıya kalması ve aynı zamanda da kanser gibi tedavisi çok zorlu olabilen ve hatta çoğu hasta açısından mümkün olmayan sağlık sorunları ile mücadele edilmek durumunda kalınabiliyor. Bu noktada son yıllarda KOAH gibi sağlık sorunları da kendisini sigara bağımlılığı sonucu olarak gösterebiliyor.
 
Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde de sigara bağımlılığı oranları oldukça yüksek boyutlara ulaşmış durumda. Özellikle de çok küçük yaşlara kadar düşen sigara kullanım yaşının bu denli düşük seviyelere inmesi var olan riskin çok daha ciddi boyutlara ulaşmasına neden olabiliyor. Bu sebep dolayısı ile de günümüz modern yüzyıl dünyasında artık sigara bağımlılığının ortadan kaldırılabilmesi hedefi ile çok önemli çalışmalar gerçekleştiriliyor. Bu noktada sigara bağımlılarının etkin bir şekilde sigaradan kurtulabilmesi amacı ile modern yüzyıl dünyasının teknolojik yenilik ve gelişmelerinden de etkin şekilde yararlanılıyor. Özellikle de günümüz modern yüzyıl dünyasında artık insanların sigarayı bırakabilmeleri konusunda teknolojinin sunmakta olduğu çok önemli bir yenilik bulunuyor. Son birkaç yıl içerisinde dünya genelinde çok yoğun şekilde kullanılmaya başlanan ve her geçen gün daha da yaygın bir hale gelen elektronik sigara ürünleri öne çıkıyor.
 
Günümüzde artık sigara bağımlılığından kurtularak, sigaranın vücudunda yaratmış olduğu veya yaratması muhtemel tüm sağlık sorunlarından ve fiziksel etkilerden tamamı ile kurtulabilmek isteyen sigara tiryakileri açısından teknolojinin sağlamış olduğu e-sigara çözümü çok önemli bir avantajlı sağlıyor. İnsanlar artık son derece pratik bir şekilde kullanabilme şansına sahip olabildiği e-sigara ürünleri sayesinde sigara bağımlılığının yaratmış olduğu çoğu sağlık sorunundan tamamı ile kurtulabilme şansına sahip olunabiliyor.
 
Modern yüzyıl teknolojisinin hızlı gelişimi ile birlikte artık elektronik sigaralar konusunda da sigara bağımlılarının kullanım ihtiyaçlarına yönelik olarak çok önemli seçenekler sunuluyor. Bu noktada özellikle de elektronik sigara likit çeşitliliği öne çıkıyor. Her kullanım tarzına ve keyfine yönelik olarak uygun bir kullanım e-sigara şansı verecek olan bu likit ürünlerinde çok önemli bir çeşitlilik yelpazesi bulunuyor.
 
Son birkaç yıldır Türkiye’de de son derece yaygın bir şekilde kullanılmaya başlanan ve her geçen gün çok daha popüler bir hale emleye başlayan e-sigara ürünleri dünya genelinde pek çok uzman tarafından da modern yüzyıl dünyasında sigara bağımlılarının sigarayı bırakmak amacı ile tercih edebileceği en etkili sigara bırakma yöntemleri arasında kendisine yer buluyor.