NEVŞEHİR(MHA) Bilindiği üzere; Nevşehir'de yaşayan Suriyeli Sığınmacıların mevcut durumları, karşılaşılan sorunların tespiti bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ,ilgili kurumların Sivil Toplum Kuruluşları ile işbirliği imkanları, yabancıların hayat şartlarının iyileştirilmesine yönelik geliştirilebilecek projeler ile ilimizin halen mevcut olan ve ileriki zamanlarda gelebilecek yabancılar açısından kapasitesi gibi konuların değerlendirilmesi amacıyla Vali Yardımcısı Mustafa Ünaldı'nın Başkanlığında geniş katılımlı bir toplantı yapıldı.
Toplantının ardından ilimizdeki Suriyeli Sığınmacıların Sağlık Sorunlarını çözmeye yönelik olarak Nevşehir Halk Sağlığı Müdürlüğü  ve İl Sağlık Müdürlüğü personelleri ile ev ziyaretleri yapılmıştır. Daha sonra tespit edilen kişilere neonatal tarama  ve aşılama  yapıldı.
Bu konuda Suriyeli Sığınmacıların Sağlık Sorunları ile ilgili saha çalışmasına ilişkin Aile Hekimliği ve Toplum Sağlığı Hizmetleri Şube Müdürü Adem Yılmaz Koordinasyonluğunda ve personelleri Fatma Tuncer, Nevin Dalgaoğlu, Toplum Sağlığı Merkezi sorumlu Tabibi Dr. Esin Yılmaz ve personelleri Demet Varır, Tayyibe Avcı, İl Sağlık Müdürlüğü personeli Yusuf Sevim ve Muhtarlarında katılımıyla gerçekleştirildi.