NEVŞEHİR(MHA) Geçtiğimiz yıl nüfusuna oranla en fazla kan bağışı toplanan il olan Nevşehir’de kan bağışı kampanyalarının daha etkin bir şekilde yapılabilmesi için Nevşehir Belediyesi Kızılay’a destek olacak.

Geçtiğimiz yıllarda Kızılay Genel Merkezinden ilimize getirtilen ve yılın belirli günleri ancak ilimizde kan bağışı kampanyalarına katkı sağlayan gezici kan bağışı tırı ve il merkezinde sabit olarak hizmet verebilecek olan konteynır için Nevşehir Belediyesi çalışmalarını son aşamaya getirdi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kızılay Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in ilimizde kan bağış kampanyalarının daha etkin bir şekilde yapılması konusunda kendilerine önemli bir destek sözü verdiğini belirtti.

Başkan Ünver’in gezici kan bağış tırı ve konteynır için konusundaki sözünün yerine gelmesi itibariyle Kızılay Nevşehir Kan Merkezinin daha etkin bir şekilde kampanyalarına yön vereceğini belirten Kızılay Şube Başkanı Gülen, “Sayın Belediye Başkanımız ilimizdeki hemen hemen bütün Sivil Toplum Kuruluşlarına olduğu gibi Kızılay’ımıza da desteklerini esirgemedi. Kızılay genel merkezimizden zaman zaman ilimize davet ettiğimiz gezici kan bağışı tırı’nın kan bağışı kampanyalarımıza katkısı büyük oluyor. İlçelerimizde, beldelerimizde düzenlediğimiz kampanyalar sayesinde daha fazla vatandaşımıza ulaşmamız mümkün oluyor. Başkanımızın söz verdiği üzere Şubemize ait bir gezici kan bağışı tırı ve sabit olarak ilimiz merkezinde hizmet verebilecek bir konteynırımızın hizmet verir hale gelmesi kan bağışı konusunda daha etkin bir çalışma yürütmemizi de sağlayacak. Şimdiden Nevşehir Belediye Başkanımız Sayın Hasan Ünver’e teşekkür ediyoruz” diye konuştu.