Nevşehir'in Gülşehir ilçesine bağlı Şahinler köyü muhtarı Mustafa Aydın yaptığı açıklamasında şunları ifade etti;

"31 Mart yerel seçimler sonucunda hemşerilerimiz bizi bu göreve layık gördü, oy veren, vermeyen farketmeksizin köyümüzün hepsine teşekkür ediyorum. Muhtarlığımız süresince kesinlikle oy veren vermeyen diye bir ayrım olmayacak, herkese eşit ve adil hizmet etmeye çalışacağız.

Bundan sonra  köyümüzde arayan herkes muhtarı yerinde bulacak. Muhtarlığı bir yan meslek olarak değil köyümüze hizmet etmek için yapacağım, çevre köylerde geçen dönemlerde yapılan ama talep edilmemesi dolayısıyla köyümüze gelmeyen hizmetleri köyümüze getirmek için yapacağız. Çevre köylerde KOP projesi kapsamında sulama havuzları ve su taşıma hatları kuruldu bu bizim köyümüz için bulunmaz bir fırsattı kaçırdık bunu biran önce yaptırmak istiyoruz. Çevre köylerde olup yine bizde olmayan güvenlik kamera sistemi köyümüzün benim neznimde en önemli eksiklerinden birisi özellikle hayvan hırsızlıkları ve köyümüzde yaz aylarında sarmısak ve buğday ticareti dolayısıyla güvenlik amaçlı giriş çıkış ve köyümüzün hakim noktalarına bu kameralar yaz sezonu gelmeden yaptırılacak.

Köyümüz çalışkan ve sebze üretiminde bölgede dinamo görevi gören bir köydür Allah nasip ederse köyümüzün "seki" dedigimiz sulu tarım imkanı olamayan ama arazisinin en çok olduğu bölgesine büyük bir dinamo ile kızılırmaktan su çıkartıp orda yapacağımız doğal havuz sistemiyle arzimizi sulu hale getirmek istiyoruz bunu yaparken güneş enerji sistemimden yararlanıp yaz boyunca bölge tarımını sulu hale getirmek için gerek başvuru ve çalışmaları yapacağız. Köyümüzün sorunlarından birisi olan su sorununu yine güneş enerjisinden yararlanarak ya tamamen ücretsiz yada çok cüzzi bir fiyata çekme planımız var, Şahinler gibi etrafı sularla çevrili bir yerleşkede vatandaşın her ay yüklü su parası ödemesi anlamsız. Köy içi sokak aydınlatmalarımız bakımsız ve çoğu yerde yetersizdir. Köyümüzün aydınlatma problemi en kısa sürede çözülecektir.

Ayrıca gelecek nesillerimize Türk kültür ve göreneklerini uygun kültürel miraslar bırakmak için çabalayacağız köyümüzün çeşmeleri ve kamu binalarına köy yaşamı ve hasat dönemimi aktaran gravür ve minyatürler yapılması ve köyümüzün girişinden görünecek gece aydınlatmalı büyük bir Türk bayrağı ve giriş tabelaları yapmasını planlıyoruz. Halk eğitim ile iletişim kurup kış aylarında köyümüzde çeşitli kursların açılması yine planlarımız arasında. Köy okulumuz kullanılmasa bile çok atıl durumda acil şekilde tadilata ihtiyacı var bu ve benzeri birçok sorunumuz için elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz. Burdan sizin vasıtanızla bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum."