AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yanar mesajında;

Dünya coğrafyasında yer alan her devletin bir tarihi, bir kültürü, sınırı belli olan toprağı, yönetim biçimi, dili ve milli marşı gibi kendine has değerleri vardır. Bu değerler halk tarafından benimsenen, kabul edilen, gerektiğinde uğrunda canımızı feda edebileceğimiz özelliklere sahiptir. 


İşte milletimizin maruz kaldığı milli mücadele yıllarının , o zor ve heyecanlı günlerin imanlı havasını ve manasını terennüm eden , kalplere kuvvet ve heyecan veren; Mehmet Akif ERSOY tarafından yazılıp milletimize armağan edilen İSTİKLAL MARŞI , 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından kabul edilmiştir. 

Uzun ve parlak bir geçmişe sahip milletimiz, mücadele ruhuyla bir bağımsızlık hareketine girişmiş ve bunda da başarılı olmuştur. İşte bu yüce mücadelelerin ifadesi olan istiklal Marşı, milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. 

Nevşehir Ak Parti Gençlik Kolları olarak gayemiz; aradan 89 yıl geçmesine rağmen aynı azim ve kararlılığa sahip gençler yetiştirmek,milli mücadele yolunda milletimizin gösterdiği fedakarlıkları bir an olsun aklımızdan çıkarmayarak , bu vebali boynumuza borç bilip, milletimize hizmet etmektir. 

Ecdadını bağımsızlık mücadelesi gibi onurlu bir uğurda şehit veren bizler dedelerimizin miras bıraktığı bu vatanı bilgiyle, irfanla ve her türlü çağdaş donanımı kuşanarak muhafaza etmeye devam edeceğiz. 

Her bir karışı kanla sulanmış bu kutsal topraklarda, gölgesine sığındığımız bu şanlı bayrağı, en yükseğe çıkarmak için dün olduğu gibi bugünde terimizin son damlasına kadar mücadele ediyoruz. Ve biliyoruz ki bu miras ; tarihte edilgen değil etkin olmak, tarihi yalnızca okumak değil aynı zamanda kendi tarihini yazmak gayesinde ki gençlerimizin omuzlarında günden güne yükselecektir. 

Bu Vesileyle İstiklal Marşımızın yazarı M. Akif Ersoy’u rahmetle anıyor, Bu kutsal davaya gönül verip terinin son damlasına kadar millete hizmet etmeyi kendisine vazife bilen tüm kardeşlerimin Allah yar ve yardımcısı olsun diyorum. 

Saygılarımızla… 

AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları İl Başkanı
Av. Mustafa Rauf YANAR