NEVŞEHİR(MHA) AK Parti Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de şu ana kadar yapılmamış yöntemlerle milletvekili adaylarını belirlemek üzere değişik metotlar denedi. Biri partililere, diğeri STK’lara olmak üzere 2 ayrı temayül yoklamasında bulunan AK Parti’de genel merkez mülakat yoklamasının ve anket sonuçlarının ne olacağını şimdi Nevşehir kamuoyu merakla bekliyor.

Yaklaşık 3 aydır 52 Milletvekili aday adayının gezip görmediği belde, ilçe kalmadığı AK Parti’deki siyasi hareketliliğin ardından son STK temayülünün ardından gözler Parti genel merkezinin yaptırdığı ve yaptıracağı anket sonuçlarına da çevrildi. Tıpkı temayül yoklamalarında olduğu gibi muhtemelen anketlerle ilgili de kamuoyunda ciddi manada bir bilgi kirliliğinin oluşturulması kaçınılmaz olacak.

AK Parti’de mevcut Milletvekillerinin bu süreçte ortada görünmedikleri, Meclisin yoğun gündemi ile birlikte Nevşehir’de pek gözükmedikleri de dikkatlerden kaçmadı. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan milletvekilliği genel seçimleri öncesinde mevcut milletvekilleri Ahmet Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’den hangilerinin yeniden aday gösterileceği, ya da hiçbirinin tekrar aday gösterilmeyeceği de parti kulislerinde uzun uzun konuşulan konular arasında.

Partililere yönelik yapılan temayül yoklamasının ardından çıkan ve dedikodudan ileri gitmeyen sıralamaların daha dün yapılan STK Temayülünde de çıkması bekleniyor. Hatırlanacağı üzere Parti temayülünde bazı aday adayları kendilerinin ilk sıralarda olduğunu iddia ederek kamuoyunda “Temayül sonuçları sızdırıldı mı?” şaibesine neden olmuşlardı.

Kamuoyundaki bu bilgi kirliliğinin önüne geçmek için AK Parti İl Başkanı M. Ali Tanrıver açıklamada bulanarak temayül sonuçlarının direkt genel merkez tarafından değerlendirilmeye alındığını ve hiçbir şekilde açıklanmadığını dile getirmişti.

STK Temayülünün ardından AK Parti aday adaylarının genel itibariyle ziyaretlere bir son verdikleri de gözleniyor. Şimdi AK Parti genel merkezinin nihai sonucu açıklayacağı 07 Nisan 2015 tarihine gözler çevrildi.