Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşen Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2014'ün tarihi bir yıl olacağını söyleyen yıllardır yaptığımız mücadeleler, döktüğümüz terler, harcadığımız emekler 2014 yılında adeta zirvesine ulaşmış olacak. Türkiye'nin bundan sonraki çok uzun vadeli geleceğini 2014 yılı belirleyecek açıklamasında bulundu.

Ak Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı'na Belediye Başkanı Serdar Atalay, AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda partili katıldı.

Türkiye'nin seçim dönemine girdiğini ve AK Parti teşkilatlarının çok çalışarak dikkatli olmaları gerektiğini savunan Bakan Yılmaz, 2014 yılının önemine şu sözlerle değindi:

"AK PARTİ'YE RAHAT VERMEYECEKLER"

"Ne var 2014'te  Öncelikle yerel seçimler var. Ardından Cumhurbaşkanlığı seçimi var. İlk defa halkımız, sokaktaki vatandaş kendi Cumhurbaşkanını seçecek. Bu çok çok önemli. 2014 seçimlerine, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kadar bize rahat vermeyecekler. Sağda, solda belki bir sürü hadise yaşayacağız. Bu seçimlere kadar çok dikkatli ve uyanık olmamız ve çok çalışmamız lazım. Yerel seçimlerde sadece AK Parti'nin kazanmasının önemli değil. Yüksek bir oyla seçimleri kazanması gerekiyor. Bu seçimde sadece kazandık demek yetmeyecek. Normalde kazanınca tamam ama bu seçim öyle bir seçim değil. Bu yerel seçim kendisinden sonra gelecek Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri bir anlamda şekillendirecek. Yerel seçimler, halkımızın ilk işaret fişeği olacak."

"FAİZE GİDEN PARALAR MİLLETE GİTMEYE BAŞLADI"

Başbakana saldıranlar aslında halka, halkın iradesine saldırıyor, diye açıklama yapan Bakan Yılmaz, bu saldırıların nedenini şu sözlerle açıkladı:  

"10 yıl önce toplanan vergilerin yaklaşık yüzde 87'sinin faize giderken  geçen yıl bu oran yüzde 16-17'lere kadar düştü. Faize giden paralar vatandaşa hizmet olarak dönmeye başladı, bu sayede yeni yatırımlar gerçekleşti. Bunlar nasıl oldu  Yeni bir Türkiye keşfetmedik. Ranta giden paralar, faize giden paralar yön değiştirdi. Millete gitmeye başladı. Faize ve rant kesimlerine giden paraların halka hizmet olarak gitmesi birilerinin hoşuna gitmiyor, o nedenle Başbakan ve AK Parti'ye saldırıyorlar."

"HERKESİN BİR HESABI VARSA ALLAH'IN DA BİR HESABI VAR"

Dış güçlerin ve basının, önce Gezi Parkı olayları sonra da Lice'deki olaylara merakının altında bunun yattığını ifade eden Bakan Yılmaz, Türkiye'nin başarısını gölgelemeye çalışıyorlar, dedi. Bakan Yılmaz, son günlerde Türkiye'de olan hadiselerin de bu başarıdan kaynakladığını belirterek, yaşanan olaylar sırasında uluslararası medya kuruluşlarının saatlerce yayın yaptığını hatırlattı.

Bakan Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

'Bu Başbakanı ne kadar zayıflatırsak, milletin iradesini o kadar zayıflatırız.' diye düşünüyorlar. Başbakana saldıranlar aslında halka, halkın iradesine saldırıyorlar. Fakat ne AK Parti, ne de milletimiz buna müsaade etmiyor, etmeyecektir. Biz gücümüz halktan alıyoruz, uluslararası güç odaklarından, rant çevrelerinden almıyoruz. Bizim gücümüz halktır. Halkımızın bize verdiği destek ve duasıdır. Bu destek devam ettiği sürece kim ne yaparsa yapsın boşa çıkacaktır. Herkesin bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. Allah'ın hesabı hepsinin üstündedir.''

Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ise yaptığı açıklamada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sırtlarını dönmeyeceğini, son nefese kadar AK Parti ve Türkiye için çalışacaklarını dile getirdi.

 

haber 7