25. Dönem Milletvekili seçimlerine katılacak siyasi partiler daha önceden YSK tarafında belirlenerek Resmi Gazetede yayınlanmıştı. Seçime girecek siyasi partilere buradan ulaşabilirsiniz. 2015 Genel Seçimleri 7 Haziranda yapılacak! Seçmen Sayısı ne kadar, kullanılan oy sayısı, geçerli ve geçersiz oy sayılar yine anlık canlı takiplerle fibhaber.com'da olacak!

2015 Genel Seçimleri  7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak ve Milletvekili Seçimi Kanunu'nun 33. maddesi gereğince %10 barajı uygulanacak!


25. Dönem Milletvekili seçimlerine katılacak siyasi partiler daha önceden YSK tarafında  berlirlenerek Resmi Gazetede yayınlanmıştı. Seçime girecek siyasi partilere buradan ulaşabilirsiniz.

Oy Kullanma Ne Zaman Başlıyor, Ne Zaman Bitiyor? 2015 Genel Seçime girecek olan partiler ve her şehrin çıkaracağı milletvekili sayısı  (YSK) Yüksek Seçim Kurulu tarafından ilan edilmişti.

Buna göre; Adıyaman, Ağrı, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis İllerinde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00 - 16.00 arasında olacağı sanılmaktadır..

Bu illerimizin dışında kalan illerde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 08.00 - 17.00 arasında tahmin edilmektedir.

2015 Genel Seçimleri Genel Bilgi Geçtiğimiz senelerde seçim kanunda birtakım değişiklikler yapılmış, yapılan düzenlemeyle, seçimlerde Kürtçe propaganda yapılması serbest bırakılmıştır. Buların ıdşında bir dğer yenilik ise tahta oy sandıkları yerine eni 40, boyu 55, yüksekliği 50 cm, şeffaf, ısıya ve kırılmaya dayanıklı sert plastikten yapılan sandıkların kullanılması olmuştur.

Afiş ve bilboardlarda propaganda süresi uzatılarak 20 günden 30 güne çıkarılmış ve 25 yaşındakilerin milletvekili adayı olabilmelerinin önündeki engel kaldırılmıştır.

Seçmen Sayısı :  ?
Kullanılan Oy : ?
Geçerli Oy   :?
Geçersiz Oy :?

AK Parti Genel Seçim Sonuçları
CHP Genel Seçim Sonuçları
MHP Genel Seçim Sonuçları
HDP Genel Seçim Sonuçları


 İl/İlçe/Mahalle/Köy Seçmen ve Sandık Sayıları

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi - İl/İlçe/Mahalle/Köy Seçmen ve Sandık Sayıları için tıklayınız

Siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerleri (sıraları)
Hür Dava Partisi
Doğru Yol Partisi
Millet ve Adalet Partisi
Anadolu Partisi
Halkin Yükselisi Partisi
Hak ve özgürlükler Partisi
Buyük Birlik Partisi
Komünist Parti
Demokratik Gelisim Partisi
Muhafazakar Yükselis Partisi
Millet Partisi
Hak ve Adalet Partisi
özgürlük ve Dayanışma Partisi
Merkez Parti
Toplumsal Uzlasma Reform ve Kalkınma Partisi
Halkin Kurtulus Partisi
Liberal Demokrat Parti
Milliyetçi Hareket Partisi
Halkların Demokratik Partisi
Saadet Partisi
Genç Parti
Cumhuriyet Halk Partisi
Adalet ve Kalkinma Partisi
Demokratik Sol Parti
Yurt Partisi
Demokrat Parti
ilk Parti Hak ve Esitlik Partisi
Türkiye Komünist Partisi
Vatan Partisi
Bagimsiz Türkiye Partisi