Hüseyin Çapkın görevden alındı

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın görevden alındığı bilgisi geldi.


Öte ayndan Türkiye'yi sarsan 'Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu'nda adı geçen 4 bakanın istifalarını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sundukları öğrenildi. 

Radikal'den Ömer Şahin'in iddiasına göre istifalarını veren bakanlar şunlar;

Muammer Güler
Erdoğan Bayraktar
Zafer Çağlayan
Egemen Bağış

ERDOĞAN'A İSTİFAYA HAZIRIZ DEDİLER 

Başbakan
  Yardımcısı  ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın dünkü  açıklamaları , bütçe görüşmeleri için TBMM'de bulunan AK  Parti  milletvekillerini rahatlattı . Arınç'ın  konuşmasını  iktidar kulisinde takip  eden yazarımız Abdülkadir Selvi, AK  Parti milletvekillerinin nabzını tuttu. Selvi,  soruşturmada adın geçen 4 bakanın istifalarını sözlü olarak Erdoğan'a sunduğu söylentisini  paylaşırken , beklenen kabine değişikliğinin  cuma  gününden sonra  yapılacağı, 7 ile 12 arasında bakanın değişeceğini aktardı.

Selvi'nin  izlenimleri  şöyle:

"Başbakan  Yardımcısı  Bülent Arınç'ın  açıklamalarını  Meclis'te AK  Parti  milletvekilleriyle birlikte  izledim . Böylece  aynı  zamanda AK  Parti  milletvekillerinin nabzını tutma  imkanım  oldu. Arınç'ın  açıklaması yaklaşırken iktidar kulisinde  TV   ekranlarının   hemen  karşısına koltuklar çekilip, küçük çaplı bir tribün oluşturulmaya başlandı. Ne zaman ki Bülent Arınç  ekranda  gözüktü, milletvekilleri kulisteki üç  TV ekranının  başına toplandılar. Muhalefet kulisinde de 2  ekran  vardı, milletvekilleri  ekranın  başına toplanmış, açıklamayı   takip  ediyorlardı.

"Moraller  yerine  geldi"

Hükümetin nasıl bir  yol   izleyeceği   merak  ediliyordu. Bülent Arınç dedi ki, 'Hükümetin  yolsuzluklardan yana tavır almasını kimse beklemesin. Bir  yolsuzluk  varsa yargı bunun kökünü kazımalıdır' Bu duruş milletvekillerini  rahatlattı . Bülent Arınç, 'Nereye kadar gidiyorsa oraya kadar gidilmelidir' deyince moralleri yerine  geldi. 'Adımız ak, alnımız ak' yorumları yapılmaya başlandı. Başbakan Erdoğan'ın başkanlığında yapılan  toplantıda   çok  isabetli kararlar alındı. Adı 'Ak' olan  parti , kendi geçmişine ters düşmedi. Bu açıdan tutarlı  davrandı."

"4 bakan istifasını sundu söylentisi"

Bu arada Ankara kulislerinde cevabı en  çok  aranan soru, çocukları gözaltına alınan Bakanların durumuydu?Bu bakanların Başbakan'a sözlü olarak istifalarını sunduğu söyleniyor. Belediye Başkanlığına aday olan bakanlar nedeniyle kabine değişikliği yapılacak. Bütçenin bitmesi bekleniyor. Cuma günü bütçe bitiyor. Cuma gününden  sonra  kabine değişiyor.  Sadece  aday olan 3 bakanla birlikte, sözlü olarak istifasını veren 4 bakan mı değişecek? Başbakan büyük bir mücadeleye giriyor. Sanıyorum  yeni  süreç kabine değişikliğine de yansıyacak. Kulislerdeki beklendi kabine değişikliğinin 9-12 arasında olacağı yönünde. Ama sadece 7 bakan değişecek diyenler de var.

Yeni Şafak