Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir teşkilatları partinin kuruluşunun yıldönümünü kutluyor.
Partinin kuruluş yıldönümü nedeniyle Nevşehir Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenk koyan CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, Kadın Kolları Başkanı Kadriye Özsoy, ilçe başkanları ve Parti yöneticileri saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızı okudular.
İl Başkanı Kamil Gülmez burada yaptığı konuşmasında partinin kuruluşunda ve bugünlere kadar ulaşmasında görev alan genel başkanlara teşekkür etti.
Bugünlerde halkımız ve ülkemiz üzerine oynanan oyunlardan Cumhuriyet Halk Partisinin iktidarında kurtulabilineceğine dikkat çeken İl Başkanı Kamil Gülmez, “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk iki büyük eserim demiştir. Birincisi Türkiye Cumhuriyeti. İkinci ise Cumhuriyet Halk Partisidir demiştir. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kez daha saygı ile anıyor, Partimizin 94. Kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Anadolu ve Rumeli Cemiyetinden başlayıp 09 Eylül 1023’te kurulan partimiz 1935 yılında Cumhuriyet Halk Partisi adını almıştır. Bugün 94. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız partimiz önderliğinde ulusal bağımsızlık mücadelesi kazanılmıştır. % 5 seviyelerinde olan okuma yazma oranlarından, temel hak ve hürriyetlerin geliştiği bu ülkenin en büyük değerlerinden biridir Cumhuriyet Halk Partisi. Sanayi ve kalkınmayı öncelik alarak ülkemizi baştan aşağıya şantiyeye dönüştüren Cumhuriyet Halk Partisi toplu iğnenin bile üretilemediği bir ülkeden çağdaş medeniyet seviyelerine ulaşan bir ülkenin adımlarını atmıştır. Son 15 yılda iktidarda bulunanların teslimiyetçi politikaları ve komşularımızla sıfır sorun aldatmacası ile İran, Irak, Suriye ile ilişkilerimiz bozulmuş ve ulusal sınırlarımız tehdit altına girmiştir. Halkımız ve ülkemiz üzerine oynanan oyunlardan Cumhuriyet Halk Partisi sayesinde gelebiliriz. Bugün 94. Kuruluş yıldönümünü kutladığımız partimizi bizlere armağan eden M. Kemal Atatürk öncülüğünde, İsmet İnönü, Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Erdal İnönü, Altan Öymen, Deniz Baykal ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na bir kez daha teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.