Mübarek ramazan ayının başlamasıyla birlikte Nevşehir'de 7’den 70’e her kesimden vatandaş teravih namazını eda etmek için cami ve mescitlere akın etti. Teravih namazını kılanların arasında çok sayıda çocuğun da olması dikkatlerden kaçmadı. 

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş ve AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Açıkgöz'de dünkü, teravih namazını Hz. Ömer Camii’nde birlikte kıldılar. Cami çıkışında çocuklarla yakından ilgilenen ve vatandaşlarla da bir süre sohbet eden Vali Aktaş ve Milletvekili Açıkgöz, tüm Nevşehir halkının Ramazan ayını tebrik etti. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz; "Nevşehir Valimiz İlhami Aktaş ve hemşerilerimizle beraber Hz. Ömer Camiimizde teravih namazımızda bir aradaydık. Camilerimiz, çocuklarımızla daha da güzel. Rabbim Ramazan bereketini ve sevincini daim eylesin.‬  Hayırlı Ramazanlar" dedi...

"Camilerimiz çocuklarımızla daha güzel"

Babası ile birlikte camide teravih namazı kılan küçük Yusuf Ünal Aygün'ü kucaklayarak tebrik eden Milletvekili Açıkgöz, ailelerden bir de ricada bulundu.

Ramazanlarda çocuklara ayrı bir önem verilmesi gerektiğini dile getiren Milletvekili Açıkgöz, "Lütfen çocuklarımızın ellerinden tutup onları camiye getirin ve teravihte, namaz vakitlerinde onlarla birlikte olalım. Peygamber Efendimiz kendi çocuklarını da mescide götürüp cemaatle birlikte namaz kılardı. Çocuklar anne ve babalarını kendilerine örnek alırlar ve görerek öğrenirler. Bu yüzden camiye çocuklarınızla birlikte giderseniz onlara çok iyi örnek olursunuz. Camilerimiz onlarla güzel ve onlar olursa geleceğimiz daha güzel olacaktır. Katılımlarınız dolayısıyla hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Teravih namazının ardından konuşan Vali Aktaş'ta, ramazan ayının tüm Ülkemize ve İslam âlemine huzur ve barış getirmesi temennisinde bulundu.