AK Parti Nevşehir Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Mustafa Açıkgöz, Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Fiziksel aktivitenin sağlık üzerine etkileri konusunda toplumun farkındalığını artırmak ve Cumhuriyetimizin 94.yılı kutlamaları sebebiyle Çat Vadisinde düzenlenen "Doğa  Yürüyüşüne "katıldı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, “Bugün Çat kasabasında vadi yürüyüşü gerçekleştirdik. Güzel ve muhteşem bir doğa içinde seyir ettik. Böyle bir doğada yürümek çok keyifliydi. Ben herkesi doğayı spor yapmaya ve çevreyi tanımaya davet ediyorum” dedi.​ 

"Genç-yaşlı demeden herkesin kendine uygun olan sporsal aktiviteleri yapmasının sağlık açısından önemine değinen Açıkgöz, “Biz gençlerimizle gurur duyuyoruz. Gençler talep etsinler biz onlara her türlü sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerinde destek veririz.” dedi. 



Yürüyüşe Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Çat Belediye Başkanı Kamil Duru, Sağlık İl müdürü Rahim Ünlübay, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Çat vadisinde başlayan yürüyüş Açıksaray mevkiinde sona erdi. Yürüyüş sonrasında ise Çat Belediyesi tarafından organize edilen ve yöre kadınları tarafından yapılan ikramlar yürüyüşe katılanlara ikram edildi.