Türkiye genelinde olduğu gibi ilimiz Nevşehir meydanında da toplanan onbinlerce vatandaşlar darbe girişimini bayrak sallayarak ve slogan atarak protesto etti.

Türkiye’de iki gün önce Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki bir grup askerin darbe girişimine tepkiler artarak devam ediyor.
 
Ziraat Bankası önünde toplanan kalabalığa hitap eden AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz , “Sizler bugün çocuklarınız ve torunlarınız için nöbet tutuyorsunuz” dedi.

Nevşehir'de ilk günden bu yana vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tutan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, demokrasinin kazanması için vatandaşları sokağa davet etti.

"Rehavet yok, hafta boyunca bu meydanlardayız"
 
Darbe günün ikinci gününde AK Parti İl binası önünde toplanarak Atatürk Bulvarı Ziraat bankası önüne kadar Milli irade için yürüyen kalabalığa hitap eden Milletvekili Açıkgöz, “Türkiye’mizi 1960’la götüren bir zihniyetle karşı karşıyayız. Dün geceden bu yana hak ve batılın mücadelesi içerisinde Türkiye’yi Adnan Menderes’i asan Turgut Özal’ı zehirleyen zihniyet dün itibari ile Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan’ı da aynı pozisyona düşürme mücadelesindeler. Sizler dün geceden bu yana uyumayarak, demokrasi nöbeti tutarak buna müsaade etmedik. Bizler bu gece sabaha kadar nöbetimizi sürdüreceğiz. Allah hepinizden razı olsun. Sizler bugün çocuklarınız ve torunlarınız için nöbet tutuyorsunuz. Biz bugün sabaha kadar yatmayacağız ki onlar rahat etsinler” dedi.


Açıkgöz, Vatan, millet, bayrak ve devlet aşkına; devletimize yapılan darbe girişimine karşı tüm vatandaşlarımızı meydanlara bekliyoruz.​

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz yaptığı çağrısında ; Bugün saat : 21:00 de Türk telekom önünde devletimize, milletimize ve reisimize sahip çıkmak için demokrasi nöbetimiz devam edecek olup milletçe meydanlardayız, demokrasi nöbetimiz devam edecek. Cumhurbaşkanımız Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemleriyle "Rehavet yok, hafta boyunca bu meydanlardayız" gevşemek yok dedi. Açıkgöz açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi; 

Uyarmak istiyoruz! Süreç bitmedi. Kalkışma devam ediyor. Duyarlılıklarımız en üst düzeyde, bilincimiz en açık şekilde sorumluluklarımızın başında olmamız gerekiyor.

Her an teyakkuzda ve meydanlarda olmak zorundayız. Bu kalkışma ve savaş ilanı kısa sürede atlatılsa bile kalkışma, girişim ve darbe çabaları küresel ve ulusal ölçekte bundan sonra da devam ettirilmeye çalışılacaktır. Tüm halkımızı sorumluluğa, en üst duyarlılıkta diri olmaya davet ediyoruz. Gün bugündür. Allah direnenlerin ve basiret sahiplerinin yanındadır" ifadelerine yer verdi.


Açıkgöz, Demokrasi Şehitlerimize Allah’ tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar; milletimize geçmiş olsun diliyorum.

Milletimiz ve milli egemenlik sonsuza kadar bu kutsal vatanımızda var olacaktır.