Nevşehir'in Derinkuyu İlçesine baülı Doğala Köyünde Geleneksel Şepe Şenliği düzenlendi.  

Şenliğe AK Parti Nevşehir Milletvekili ve 27. Dönem Adayı Mustafa Açıkgöz,  MHP Milletvekili adayı Mehmet Varol, MHP İl Baskanı İlhan Kaya, İl Genel Meclis Başkanı Süleyman Özgün, Derinkuyu Ak Parti İlçe Başkanı Bülent Aksoy, Yazıhüyük Belde Belediye Başkanı Cengiz Çavdar, Nevşehir İl Genel Meclis Üyeleri Serdal Pala, Hanifi Bostan, Doğala köyü dernek başkanı Mehmet Bozkurt, köy muhtarları, dernek başkanları ile diğer davetliler ve köy halkı katıldılar.

Doğala Köyü Muhtarlığı ile Merkezi İstanbul’da bulunan Doğala Köyü Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin ortaklaşa düzenlediği şölen açılışı okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Ardından Nevşehir Belediyesi Mehteran ekibi şenliğe katılanlara doyumsuz marşlarla gösterilerini sundu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili ve 27. Dönem Adayı Mustafa Açıkgöz şenlikte yaptığı konuşmasında; "Doğala Köyü Geleneksel Şepe Şenliğinde hemşerilerimizle bir aradayız. "Her yıl geleneksel olarak yaşanan, yaşatılan Şepe Şenliği kültür hazinemizin, birlik ve beraberliğin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan çok önemli bir şenliktir. Tarihten gelen bu şenlik kültürümüz birliğimizin ve dirliğimizin de temelini oluşturuyor. Bu vesileyle Ramazan Bayramımızın tüm milletimize hayırlı, uğurlu olmasını ve daha nice nice bayramlara ulaşmamızı yüce Mevlamdan niyaz ediyorum. Sizleri saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum” dedi.

Açıkgöz, görüyorum ki Doğala "Birliğimizi kimseye bozdurmayız" diyor. Tüm katılımcılara muhtarlarımıza, Dernek yöneticilerine ve bu güzel programı düzenleyen hemşerilerime teşekkür ediyorum dedi.

“24 Haziran’da da;
VAKİT BİRLİK VAKTİ
VAKİT NEVŞEHİR VAKTİ
VAKİT TÜRKİYE VAKTİ”

#VakitTürkiyeVakti

Derinkuyu Doğala Şepe etkinlikleri Derinkuyu ilçesinde özellikle gurbetçilerin yoğun katılımlarında her yıl düzenlendiği,  Şepe Şenliği kültürün, birlik ve beraberliğin kuşaktan kuşağa aktarılmasına vesile olan çok önemli bir şenlik olduğu ifade edildi.